Antena 3 CNN Politică Starea de sănătate a lui Traian Băsescu după externare | Rareș Bogdan: ”Părea foarte împăcat cu decizia instanței”

Starea de sănătate a lui Traian Băsescu după externare | Rareș Bogdan: ”Părea foarte împăcat cu decizia instanței”

Traian Băsescu a fost externat aseară din spital. Anunțul a fost făcut de soția acestuia, Maria Băsescu. Rareș Bogdan a luat legătura cu fostul președinte și a spus că este împăcat cu decizia instanței.

Starea de sănătate a lui Traian Băsescu după externare | Rareș Bogdan: ”Părea foarte împăcat cu decizia instanței”
de Andreea Ştefan    |    30 Mar 2022   •   13:05

Traian Băsescu se simte mai bine acum, față de momentul în care a fost internat, dar va fi sub supraveghere medicală în continuare.

Rareș Bogdan a luat legătura cu fostul președinte și a vorbit cu acesta despre starea de sănătate de după externare, dar și despre activitatea din următoarea perioadă în AFET și SEDE.

”Am discutat cu dânsul ieri după-amiază, telefonic, și astăzi, pentru că sut chestiuni legate de activitatea domniei sale din AFET. AFET este Comisia de Politică Externă și în această perioadă, din cauza războiului din Ucraina este cea mai activă comisie din Parlamentul European și trebuie să luăm decizii multiple.

De asemenea, este membru în subcomisia SEDE și am discutat puțin despre chestiunile curente și de chestiunile imediat următoare, mai ales de cele legate de sesiunea de la Strasbourg. Domnia sa nu va putea participa la Strasbourg. Este într-un concediu medical pe care l-a luat până pe data de 10 aprilie.

Este în perioada următoare la Bruxelles pentru refacere și mi-a spus că nu mai trebuie să fac eu informarea către Administrația Parlamentului, deoarece a făcut-o domnia sa direct la chestori”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a explicat apoi că Traian Băsescu se simte mai bine și chiar a făcut și câteva glume în timpul conversației telefonice pe care au avut-o.

”La un moment dat am discutat despre chestiunile legate de... Asta a fost mai mult o întrebare jurnalistică din partea mea. Și l-am întrebat: Domnule președinte, dar chestiunea asta așa rapidă în care SPP, în seara respectivă sau a doua dimineață, v-a fost luată, mașina v-a fost luată, casa trebuie să o părăsiți... Cum e? 

Citește și: Traian Băsescu a fost externat! Primul anunț al Mariei Băsescu despre fostul președinte

Eu am băgat puțin bățul prin gard, tipic jurnalistic, și dânsul a zis: Rareș, știu că pare ciudat, dar să știi că nu mi se pare ceva... Pentru că altfel, dacă nu puneau în aplicare imediat decizia instanței, puteau fi acuzați că tergiversează asta, puteau avea probleme. Nici din partea SPP nu mi se pare nimic anormal, nici din partea RAPPS. Sunt decizii normale, în urma deciziei instanței.

Părea foarte împăcat cu această chestiune”, a mai spus Rareș Bogdan pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Rareș Bogdan
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close