Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a fost externat! Primul anunț al Mariei Băsescu despre fostul președinte

Traian Băsescu a fost externat! Primul anunț al Mariei Băsescu despre fostul președinte

Traian Băsescu s-a externat din spital, este anunțul făcut de soția acestuia. Maria Băsescu a făcut declarații în urmă cu scurt timp printre muncitorii care au venit să o ajute să plece din casa de la stat.

Traian Băsescu a fost externat! Primul anunț al Mariei Băsescu despre fostul președinte
de Laura Dinu    |    Vasile Marcu    |    30 Mar 2022   •   10:09

Soția fostului președinte spune că este foarte supărată pe situație pentru că s-a mutat de prea multe ori din locuințele în care a stat. 

În cursul zilei de astăzi urmează să vină acolo și cele două fete, Ioana și Elena, pentru a o ajuta cu mutarea. 

”Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Și acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să știți! Casa asta cred ca e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Așa că încă o mutare în plus...”, a declarat Maria Băsescu în această dimineață. 

Traian Băsescu fusese internat la spitalul din Bruxelles, acolo unde a ajuns de urgență săptămâna trecută. Tot ce se știe până în acest moment este că a avut probleme cardiace. 

Apropiații săi de la Parlamentul European au declarat pentru Antena 3 că starea lui Traian Băsescu de sănătate este mult mai bună spre deosebire de săptămâna trecută. Aceștia vorbeau chiar de ieri despre acest lucru. 

Mai mult decât atât, colaboratorii săi spun că este posibil chiar să apară la Parlamentul European, pentru că este un europarlamentar activ, care nu a stat niciodată departe de holurile Parlamentului European și este posibil să își facă apariția chiar de astăzi la birou. 

În urmă cu o săptămână, Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar pentru niște investigații. Luni, fostul președinte a plecat la Bruxelles, iar miercuri, când a primit sentința instanței de colaborare cu Securitatea i s-a făcut rău pe holul Parlamentului European.

A mers la spital la Bruxelles pentru investigații, s-a întors în țară, iar apoi a revenit la Spitalul Militar pentru alte investigații și a fost trimis la o clinică din Paris.

Curtea Supremă a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea 

Este oficial: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Este decizia definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este vorba despre o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Recursul fostului președinte, Traian Băsescu, a fost respins, astfel încât acesta a fost declarat colaborator al Securității. 

Traian Băsescu trebuie să părăsească vila RAPPS în 60 de zile, după ce a fost declarat oficial colaborator al Securității

Traian Băsescu și membrii familiei sale trebuie să părăsească locuința primită de la stat în termen de 60 de zile.

Decizia vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în privința calității sale de colaborator al Securității, în data de 23 martie.

”Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile de la încetare.

Potrivit sursei citate, în cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul pus la dispoziție, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.

În 2015, lui Traian Băsescu i s-a dat spre folosința gratuită vila situată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală.

În 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, în sensul că a fost admisă acțiunea formulată de Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și a fost constatată calitatea de colaborator al securității a fostului șef de stat.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „ Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia” se arată în comunicatul RAPPS.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close