Antena 3 CNN Politică Statutul lucrătorului cultural profesionist, de miercuri, în dezbatere publică. Anunţul făcut de ministrul Culturii

Statutul lucrătorului cultural profesionist, de miercuri, în dezbatere publică. Anunţul făcut de ministrul Culturii

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme şi investiţii (CRI), a organizat, marţi, la Teatrul Naţional Bucureşti (Foaier Sala "Ion Caramitru"), un prim eveniment dedicat promovării statutului lucrătorului cultural profesionist.

Statutul lucrătorului cultural profesionist, de miercuri, în dezbatere publică. Anunţul făcut de ministrul Culturii
Sursa foto: Lucian N. Romascanu / Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   19:31

"Am fost bucuros să reprezint astăzi Ministerul Culturii la lansarea Statutului Lucrătorului Cultural Profesionist, realizat de Unitatea de Management a Proiectului - UMP, în colaborare cu un larg colectiv de profesioniști. 

Evenimentul a avut loc la Teatrul Național București (Foaier Sala „Ion Caramitru”), iar participarea numeroasă arată interesul breslei pentru un asemenea act normativ. 

Începând de mâine vom lansa Statutul în consultare publică, în paralel cu alte prezentări la Iași, Cluj Napoca și Timișoara. 

Acesta propune un cadru coerent de protecție socială și fiscală aplicabil unor categorii profesionale atipice ce implică munca artistică și culturală, în prezent reglementate de o legislație fragmentată. Statutul împreună cu modificări la OG21 vor aduce profesiile artistice la nivelul anului 2023 din punct de vedere al normelor care le guvernează.

Tot în foaier există o mică expoziție cu obiecte extrem de prețioase din istoria teatrului. Merită să o vedeți!", a scris ministrul Lucian Romaşcanu, marţi, pe pagina sa de Facebook, după evenimentul dedicat promovării statutului lucrătorului cultural profesionist.

Citeşte şi: Lucian Romașcanu: "Opera Națională din Cluj-Napoca și-a organizat sărbătoarea anuală într-o atmosferă de mare eleganță și distincție"

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close