Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Cum au încălcat procurorii drepturile Marianei Rarinca

Subiectiv: Cum au încălcat procurorii drepturile Marianei Rarinca

Subiectiv: Cum au încălcat procurorii drepturile Marianei Rarinca
22 Iun 2015   •   21:06

Decizia de achitare a Marianei Rarinca: „Urmărirea penală s-a desfăşurat cu încălcarea art.6 CEDO. Probele obţinute în stare de provocare a inculpatei sunt nelegale.

În raport de contradicţiile existente între declaraţiile persoanei vătămate Stanciu Livia, Curtea constată că mesajele nu au dus la o încălcare a libertăţii psihice a acesteia. Fapta nu are caracter penal" se arată în dicizia magistraţilor.

Judecătorii au decis că disuţiile telefonice ale Marianei Rarinca cu şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu, "nu au fost de natură a crea o stare de temere persoanei vătămate". Concluzia este aceea că "modul în care au acţionat procurorii a fost abuzivă".

Un aspect foarte important din această motivare este faptul că magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au constat că urmărirea penală s-a desfăşurat cu încălcarea dispoziţiilor legale.  De asemenea, Curtea Constituţională constată că, "în mod netemeinic Parchetul a invocat periculozitatea inculpatei Mariana Rarinca, motivat de faptul că acesta a întreprins acţiuni de dispreţ faţă de justiţie şi autoritate."
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close