Antena 3 CNN Politică Surse: Care este planul premierului Grindeanu pentru întregirea cabinetului

Surse: Care este planul premierului Grindeanu pentru întregirea cabinetului

Surse: Care este planul premierului Grindeanu pentru întregirea cabinetului
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    15 Iun 2017   •   10:18

Premierul Sorin Grindeanu ia în calcul o anumită dozare a eventualelor demisii ale miniștrilor, astfel încât să scape rapid de fidelii lui Dragnea, iar pe cei care ar vrea să îl urmeze totuși să îi determine să rămână în Guvern, potrivit unor surse politice citate de Hotnews.ro.

Miercuri seara, Grindeanu a arătat că miniștrii PSD, chiar și demisionari, rămân în funcție și sunt responsabili de actele și îndatoririle lor nu până în momentul în care vrea Liviu Dragnea, ci până în momentul în care președintele Iohannis ia act de demisie. Miniștrii, fie ei și demisionari, sunt încă în funcție și trebuie să vină la Guvern. 

În al doilea rând, prezența lor în Guvern timp de câteva zile înseamnă că vor avea discuții cu premierul, care va încerca să-i determine să rămână în funcții pe cei cu care a lucrat bine (Viorel Ștefan, Mihai Tudose, Ionuț Vulpescu etc). În al treilea rând, va putea scăpa rapid, prin "prioritizarea" trimiterii demisiilor către Cotroceni, de miniștrii loiali lui Dragnea: Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Sevil Shhaideh. 

Pe Grindeanu îl ajută și calendarul lui Iohannis, având în vedere că președintele pleacă duminică din țară și lipsește toată săptămâna viitoare. 

Citiți și Nicio demisie a miniștrilor din cabinetul Grindeanu nu a sosit până joi dimineață la Palatul Victoria.

Este război total între Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea. Grindeanu refuză să plece din fruntea Guvernului, deşi Comitetul Executiv al PSD, prezidat de Dragnea, a decis să îi retragă sprijinul politic

Joi va avea loc o nouă şedinţă

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close