Antena 3 CNN Politică Surse: Guvern PSD-ALDE cu mandat limitat. Ce urmează după și ce a declarat Dragnea

Surse: Guvern PSD-ALDE cu mandat limitat. Ce urmează după și ce a declarat Dragnea

Surse: Guvern PSD-ALDE cu mandat limitat. Ce urmează după și ce a declarat Dragnea
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    21 Dec 2016   •   12:20

UPDATE 15.28Ghinea (USR), despre Sevil Shhaideh: Dragnea a lăsat un om de paie, pentru a pregăti terenul să vină el prim-ministru

UPDATE 14.34 - Pîrvulescu: Însăşi declaraţia lui Dragnea lasă să se înţeleagă că Shhaideh va fi ”o înlocuitoare”

UPDATE 12.20 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat miercuri, după ce a făcut propunerea ca Sevil Shhaideh să fie premierul României, de ce nu s-a propus pe el, deși ”aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcția”.

Președintele PSD a menționat legea care îl împiedică să se instaleze la Palatul Victoria, având în vedere că a fost condamnat penal în dosarul Referendumului. 

”Eu aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcția de prim-ministru în guvernul României. Am ținut cont de două lucruri: afirmațiile repetate ale președintelui României și de o lege în vigoare. 

Pentru mine, legea nu reprezintă o chestiune secundară și nu vreau ca un mandat pe care l-aș fi putut începe eu să fie prin forțarea unei legi în vigoare”, a declarat, miercuri, șeful PSD.

----------------------------

Știrea inițială 11.40

Una dintre variantele de lucru vehiculate în mediul politic este formarea unui guvern PSD-ALDE cu mandat limitat, condus de un alt premier decât Liviu Dragnea, au declarat surse convergente, potrivit Hotnews.ro.

Acest guvern ar urma să plece în primăvară, până atunci Parlamentul având timp să modifice legea care îl împiedică pe Dragnea să fie premier (legea 90/2001).

Propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat miercuri preşedintele PSD, Liviu Dragnea

×
Subiecte în articol: Sevil Shhaideh Liviu Dragnea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close