Antena 3 CNN Politică Tânăra generaţie PDL, de acord cu Băsescu: Votul direct pentru prim-vice, cea mai sănătoasă variantă

Tânăra generaţie PDL, de acord cu Băsescu: Votul direct pentru prim-vice, cea mai sănătoasă variantă

Tânăra generaţie PDL, de acord cu Băsescu: Votul direct pentru prim-vice, cea mai sănătoasă variantă
Sursa foto: Roberta Anastase
13 Apr 2010   •   15:00

"Cea mai sănătoasă variantă" pentru PDL este alegerea prim-vicepreşedinţilor prin vot direct şi nu pe liste, a declarat marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, dată în partid ca favorită pentru ocuparea locului de prim-vice rezervat unei femei. În opinia lui Anastase, analiza preşedintelui Traian Băsescu pe această temă este îndreptăţită. Şi alţi reprezentanţi ai generaţiei mai tinere din Pdl au susţinut că susţin 100% criticile prezidenţiale pe această temă:
"Eu am fost cea care, public, am declarat că sunt în favoarea alegerii prim-vicepreşedinţilor prin vot direct şi nu pe liste. Am susţinut-o şi cred, în continuare, că aceasta este varianta cea mai sănătoasă pentru partid", a declarat Anastase, citată de Mediafax, deşi recunoaşte că majoritatea este cea care decide.
În ceea ce priveşte criticile de ?bolşevizare?aduse de către şeful statului Traian Băsescu modului de algere a prim-vicepreşedinţilor PDL pe liste, Anastase consideră ?îndreptăţită analiza dumnealui şi faptul că niciodată în PDL nu s-a votat pe liste este o realitate".
Cum însă la Consiliul Naţional de Coordonare, reprezentanţii PDL au modificat Statutul, Anastase a explicat că singurele foruri care ar mai putea modifica această situaţie sunt Congresul partidului sau un Consiliu Naţional de Coordonare, care să aibă loc înainte de Congresul PDL.
"Deocamdată stau aşa cum ele au fost votate de Consiliul Naţional de Coordonare, deci, vot pe liste. Singurele care mai pot modifica sunt Congresul partidului sau în Consiliul Naţional de Coordonare premergător Congresului partidului. Asta rămâne să discutăm", a explicat Anastase.
Şi deputatul PDL Sever Voinescu crede că preşedintele Traian Băsescu are "integral dreptate" în criticile aduse, el sperând ca oamenii din partid să reacţioneze, pentru că sunt "semnale foarte serioase".
"Păstrarea solidarităţii între modul de gândire al preşedintelui Traian Băsescu şi modul de acţiune al PDL este crucială. Eu am vorbit despre acest lucru la un moment dat, acuzând o lipsă de ceea ce am spus: băsescianism în PDL şi s-a născut o întreagă nebunie, lumea fiind un pic concentrată pe cuvântul băsescianism", a explicat Voinescu.
"Subscriu integral observaţiilor făcute de preşedinte, cu atât mai mult cu cât am susţinut şi în Comisia de Statut că fiecare poziţie în interiorul PDL trebuie câştigată prin efort propriu şi nu prin asociere într-o listă. Cred că este singura rezonabilă în contextul public actual din România", a declarat, la rândul său, europralamentarul Cristian Preda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Anastase alegeri vot lista Traian Băsescu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close