Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a ajuns la Washington. Vezi programul preşedintelui

Traian Băsescu a ajuns la Washington. Vezi programul preşedintelui

Traian Băsescu a ajuns la Washington. Vezi programul preşedintelui
Sursa foto: Foto: livenews.ro
de M.Z.    |    13 Sep 2011   •   08:59
Update 14.45 - Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, la Washington, unde face o vizită de lucru. În jurul orei 16, ora României, şeful statului se va întâlni, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, potrivit Mediafax.

Programul pus la dispoziţia jurnaliştilor arată că şeful statului nu are prevăzută o întrevedere cu preşedintele Barack Obama, dar nu este exclus ca cei doi şefi de stat să se întâlnească la Casa Albă.

După ora 19, Traian Băsescu va fi prezent la semnarea, de către secretarul de Stat Hillary Clinton şi de către ministrul român al Afacerilor Externe Teodor Baconschi, a acordulul privind găzduiurea pe teritoriul României a componentelor terestre ale scutului american antirachetă.

Ulterior, în jurul orei 20.45 (ora României), în program este prevăzută o întâlnire a şefului statului cu reprezentanţi ai Congresului SUA.

Traian Băsescu are programată apoi o întâlnire cu directorul CIA, David Petraeus, în jurul orei 21.00.

În jurul orei 00.10 (ora României), preşedintele Băsescu va depune o coroană de flori la Memorialul 11 Septembrie.

Trei ore mai târziu, şeful statului urmează să aibă o întâlnire cu secretarul Apărării, Leon Panetta.

Preşedintele Băsescu se va întâlni în cursul zilei de marţi şi cu membri ai comunităţii româneşti din SUA.

Şeful statului urmează să revină la Bucureşti în cursul zilei de miercuri.



Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în jurul orei 02.45, în vizita de lucru în Statele Unite, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful Statului Major General (SMG), generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.

De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Administraţia prezidenţială a anunţat, sâmbătă, vizita de lucru a preşedintelui la Washington, menţionând că scopul deplasării este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".

Acordurile sunt legate de acordarea de vize pentru români, scutul antirachetă şi situaţia din ţările arabe.

Preşedintele Traian Băsescu urmează să se întâlnească marţi cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, pentru a finaliza mai multe acorduri bilaterale, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Luni, nu se ştia sigur dacă şeful statului se va întâlni şi cu preşedintele Barack Obama. În plus, preşedintele american va fi marţi în Ohio, pentru a-şi susţine pachetul legislativ privind crearea de locuri de muncă, potrivit The Hill. El a început încă de luni un turneu prin statele Virginia, Ohio şi Carolina de Nord, ca să-şi promoveze programul de creare a locurilor de muncă, în valoare de 447 miliarde de dolari.

Aceasta este prima vizită a lui Traian Băsescu la Washington, în timpul mandatului actualului preşedinte american Barack Obama. Băsescu s-a întâlnit în martie 2005, cu predecesorul de la Casa Albă, George W. Bush.

Preşedintele Traian Băsescu s-a mai întâlnit cu preşedintele american cu ocazia unor evenimente externe.
 


×
Subiecte în articol: plecare Washington Joe Biden Barack Obama
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close