Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Mă gândisem să demisionez. După mandat, îmi apăr fratele

Traian Băsescu: Mă gândisem să demisionez. După mandat, îmi apăr fratele

Traian Băsescu: Mă gândisem să demisionez. După mandat, îmi apăr fratele
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   11:40
Preşedintele Băsescu a declarat, joi, la Adevărul Live, că s-a gândit şi la varianta demisiei, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, şi a spus că a discutat cu unele instituţii ale statului în acest sens, însă nu ar fi dat nicio şansă candidatului dreptei.

În final, şeful statului a ales să nu demisioneze, nu pentru că ar fi avut sau nu vreo legătură cu onoarea, ci pentru că demisia ar fi afectat şansele candidatului de dreapta la prezidenţiale.

"Nu mi-a fost uşor să iau o decizie că nu voi demisina. Am avut şi această variantă în analiză şi am discutat-o şi cu unele instituţii ale statului. Am făcut o analiză politică. Care ar fi fost urmările demisiei preşedintelui? O demisie n-ar fi dat nicio şansă candidatului opoziţiei la prezidenţiale. Am avut în vedere şi acest lucru", a spus Traian Băsescu.

Citiţi şi: Băsescu: Politicienii folosesc clanurile de romi pentru alegeri
 
Băsescu: Nu mi-a plăcut că soţiei mele i s-a pus o monedă ţigănească la gât, nici ei nu i-a plăcut
 

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close