Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Nu l-am descurajat la timp pe Putin. În estul Ucrainei se desfăşoara un RĂZBOI hibrid

Traian Băsescu: Nu l-am descurajat la timp pe Putin. În estul Ucrainei se desfăşoara un RĂZBOI hibrid

Traian Băsescu: Nu l-am descurajat la timp pe Putin. În estul Ucrainei se desfăşoara un RĂZBOI hibrid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Iul 2014   •   19:11

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni după-amiază, la Palatul Cotroceni, despre situaţia din Ucraina, privită prin prisma ultimelor decizii ale Consiliului European din 16 iulie.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

-Aş vrea să fac o declaraţie cât mai concisă, dar şi pe înţelesul opiniei publice, legată de Ucraina, dar privită prin prisma ultimelor decizii din Consiliul European din 16 iulie.

-Consiliul European convine să extindă măsuri restrictive cu scopul de a viza entităţi care sprijină material sau financiar acţiuni care ameninţă suveranitatea, independenţa şi integralitatea teritorială a Ucrainei.

-Mâine se va desfăşura Consiliul Afaceri Externe, care e însărcinat să găsească forma juridică pentru aplicarea de sancţiuni.

-Consiliul European solicită examinarea posibilităţii de a viza persoane sau entităţi care furnizează activ sprijin material sau financiar liderilor ruşi responsabili de destabilizarea Crimeei sau a Ucrainei.

-În opinia noastră, şi e punctul de vedere al României, în estul Ucrainei se desfăşoara un RĂZBOI hibrid. Greu de găsit termenul în terminologia de război, dar mi se pare termenul potrivit.


-E un război prin interpuşi, al Rusiei, care foloseşte ceceni, transnistreni, cazaci şi alte entităţi pe care le plasează în estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatişti. 

-Federaţia Rusă e partenerul teroriştilor în operaţiunea legată de uciderea a 298 de persoane.

-Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei.

-Pentru că nu l-am descurajat la timp pe Putin, în estul Europei se desfăşoară un conflict alimentat de Rusia politic, cu oameni şi echipamente.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close