Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei

Traian Băsescu: Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei

Traian Băsescu: Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei
21 Iul 2014   •   19:42

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni după-amiază, la Palatul Cotroceni, despre situaţia din Ucraina, privită prin prisma ultimelor decizii ale Consiliului European din 16 iulie.

"La început v-am prezentat şi măsurile Uniunii Europene, şi analiza noastră cu privre la tipurile de conflicte care se desfăşoară în estul Ucrainei", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

"Este timpul ca Europa să pună pe primul plan situaţia cetăţenilor ei, siguranţa cetăţenilor. Au murit 192 de cetăţeni europeni, iar eu personal nu consider că viaţa lor e mai preţioasă decât viaţa amărâţilor de ucraineni care mor în est, dar acum suntem în faţa unei realităţi. Pentru că nu l-am descurajat la timp pe Putin, pentru că în estul Europei se desfăşoară un conflict alimentat de Rusia politic, cu oameni şi echipamente, joi după-amiază au murit 192 de europeni ".

"Dacă în consiliu eram fermi şi puneam valoarea omului deasupra la orice, n-am fi putut lua măsurile de descurajare în timp util? Astăzi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a României. Nu cumva avem riscul să fie mai importante comandamentele economice decât  solidaritatea cu statele din flancul estic?", a mai declarat preşedintele Traian Băsescu cu privire la situaţia Ucrainei.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Nu l-am descurajat la timp pe Putin. În estul Ucrainei se desfăşoara un RĂZBOI hibrid


×
Subiecte în articol: avion prabusit cetateni siguranta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close