Antena 3 CNN Politică UDMR propune un armistițiu de trei luni și refacerea alianței la începutul anului viitor

UDMR propune un armistițiu de trei luni și refacerea alianței la începutul anului viitor

Președintele UDMR Kelemen Hunor agreează ideea unui guvern minoritar susținut de forțele parlamentare în baza unui armistițiu pe termen scurt.

UDMR propune un armistițiu de trei luni și refacerea alianței la începutul anului viitor
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Raul Stef
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2021   •   22:19

Kelemen Hunor a spus că este de acord cu ideea unui armistițiu politic pe termen scurt. Declarațiile au fost făcute marți seara, la Aleph News, potrivit Mediafax.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistițiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR.

Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă: în prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare.

Termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foștii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmații în politică... Cu timpul se poate (despre refacerea alianței- n.r.), trebuie să lași o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Președintele UDMR a dezvăluit de ce nu a susținut guvernul propus de Dacian Cioloș: liderul USR nu l-a contactat pe această temă!

„Dacă nu mă cauți, nu mă întrebi... a fost doar o întâlnire în trei... apoi m-a sunat de ziua mea și mi-a spus la mulți ani... cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm și noi”, a dezvăluit Kelemen Hunor.

George Simion despre armistițiul propus de Nicolae Ciucă: "Ne îngrijorează termenii folosiți. Probabil nu a ieșit din logica de război!"

Tot marți seară, au reacționat și PSD și USR la propunerea lui Ciucă. Atât social democrații, cât și useriștii au atras atenția că armistiții au mai fost propuse dar nu au dus nicăieri. 

"Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime.", a transmis PSD.

"Este nevoie de mai mult, este nevoie de un guvern stabil care să vină și cu soluții la criză și cu măsuri de reformă", a transmis și Dacian Cioloș.

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor armistitiu PNL
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close