Antena 3 CNN Politică Udrea, așteptată la tribunal chiar după ce a ieșit din carantină: Este ultimul termen în dosarul în care este acuzată de corupție

Udrea, așteptată la tribunal chiar după ce a ieșit din carantină: Este ultimul termen în dosarul în care este acuzată de corupție

Elena Udrea a ieșit din carantină la timp pentru a lua parte la ultimul termen din dosarul în care este acuzată de corupție. Este vorba despre același dosar în care este judecată și Ioana Băsescu, în care acuzațiile procurorilor se referă la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de acum 12 ani.

Udrea, așteptată la tribunal chiar după ce a ieșit din carantină: Este ultimul termen în dosarul în care este acuzată de corupție
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Ian 2021   •   11:20

Elena Udrea, fost Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, s-a infectat cu COVID-19 și a aflat acest lucru pe 7 ianuarie, chiar cu o zi înaintea termenului fixat în procesul în care este judecată pentru corupție la Curtea de Apel București, programat pentru 8 ianuarie.

Din acest motiv Instanța a amânat pentru marți ultimul termen în proces. Este foarte posibil ca procurorii DNA să ceară astăzi pedepsele pentru cele două inculpate.

Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București mai amânase o dată procesul, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări.

Elena Udrea a fost infectată cu noul coronavirus. Apropiații fostei șefe de Cabinet a lui Traian Băsescu au confirmat informația

Elena Udrea a confirmat faptul că a fost infectată cu SARS CoV-2. "Buna dimineata! Confirm. Aseară am aflat. Doamne, ajută!”, a fost mesajul Elenei Udrea, pe 8 ianuarie. 

Surse din anturajul fostei politiciene au declarat că fosta politiciană se află într-o stare bună, chiar dacă a fost infectată cu virusul ucigaș din China.

Elena Udrea, audiată în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009

Elena Udrea, fostul ministru al Transporturilor, a fost marţi dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a da explicaţii în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din 2009.

"S-au plătit nişte panouri publicitare. Nu sunt nişte bani pretinşi şi primiţi, altcineva ar fi solicitat unor firme să plătească nişte panouri în campanie, dar denunţătorul spune că a solicitat firmelor respective să facă aceste plăţi pentru panourile respective, la indicaţia mea", a spus Elena Udrea în septembrie.

Dosarul alegerilor din 2009

Pe 24 mai 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. 

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. 

Concret, Elena Udrea ar fi pretins şi primit bani pe care i-ar fi folosit pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu, sume cumva ascunse cu ajutorul notarului Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte. 

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de cinci milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. 

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea dosar corupție carantină
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close