Antena 3 CNN Politică Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului
11 Noi 2012   •   10:25

Ataşatul militar al României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, a fost prins aseară de poliţiştii basarabeni în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.

Diplomatul a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere de la Chişinău, care organizase mai multe filtre în capitala moldoveană. În faţa poliţiştilor, ataşatul militar a recunoscut că a consumat băuturi tari.

Alcooltestul a înregistrat 0,52% de alcool, faţă de limita admisibilă de 0,15. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, pentru Antena 3, că ataşatul va fi retras de la post: "Vom retrimite un alt ataşat militar la Chişinău. Am reuşit să stau de vorbă cu mai multe persoane care m-au informat în legătură cu acest incident nefericit şi am luat această decizie".

Ministrul nu a exclus varianta ca incidentul să reprezinte o "provocare".

"Domnul ataşat participa la o activitate de protocol, a băut ceva mai mult şi, în loc să ceară un şofer, s-a urcat la volan", a arătat ministrul Apărării.

"El beneficiază de imunitate, categoric, dar acasă vor fi luate măsurile necesare. Nu aş vrea să mă antepronunţ. Ştiţi că legile sunt foarte ferme în acest sens".

×
Subiecte în articol: diplomat Chisinau alcool
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close