Antena 3 Politică Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

de G.S.    |    11 Noi 2012   •   10:25
Un diplomat român la Chişinău a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

Ataşatul militar al României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, a fost prins aseară de poliţiştii basarabeni în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.

Diplomatul a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere de la Chişinău, care organizase mai multe filtre în capitala moldoveană. În faţa poliţiştilor, ataşatul militar a recunoscut că a consumat băuturi tari.

Alcooltestul a înregistrat 0,52% de alcool, faţă de limita admisibilă de 0,15. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, pentru Antena 3, că ataşatul va fi retras de la post: "Vom retrimite un alt ataşat militar la Chişinău. Am reuşit să stau de vorbă cu mai multe persoane care m-au informat în legătură cu acest incident nefericit şi am luat această decizie".

Ministrul nu a exclus varianta ca incidentul să reprezinte o "provocare".

"Domnul ataşat participa la o activitate de protocol, a băut ceva mai mult şi, în loc să ceară un şofer, s-a urcat la volan", a arătat ministrul Apărării.

"El beneficiază de imunitate, categoric, dar acasă vor fi luate măsurile necesare. Nu aş vrea să mă antepronunţ. Ştiţi că legile sunt foarte ferme în acest sens".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close