Antena 3 CNN Politică Un nou DOSAR penal pentru Nichita. Primarul din Iaşi, cercetat pentru un credit de 200 milioane euro

Un nou DOSAR penal pentru Nichita. Primarul din Iaşi, cercetat pentru un credit de 200 milioane euro

Un nou DOSAR penal pentru Nichita. Primarul din Iaşi, cercetat pentru un credit de 200 milioane euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mai 2015   •   18:07
Un nou dosar pentru Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. Adevărul scrie că Tribunalul Iaşi a decis că DNA trebuie să reia cercetările în cazul unui credit de 200 de milioane de lei, luat de Primăria Iaşi în 2007, de la Banca Nexia. 
 
Dosarul în care Nichita este acuzat de abuz în serviciu fusese clasat anul trecut de procurori, dar a fost redeschis de instanţă.
 
Procurorii nu au putut demonstra existenţa unui prejudiciu în acel dosar, aşa că au decis clasarea lui. Ulterior, un fost consilier, Sorin Ionescu, a reclamat în instanţă ordonanţa procurorilor DNA, iar astăzi Tribunalul Iaşi a admis acea contestaţie. 
 
Acum, DNA va începe urmărirea penală pe numele lui Gheorghe Nichita. În acest caz este vorba despre un împrumut de 200 de milioane de euro, bani despre care fostul consilier a reclamat că ar fi fost cheltuiţi în mod nelegal de Nichita.
 
Se pare că Gheorghe Nichita ar fi acordat şi nişte lucrări publice unor firme care nu aveau licenţă. Totodată, s-au plătit şi nişte lucrări, fără să fie în regulă acele plăţi, cu realizarea unor abuzuri.
 
Gheorghe Nichita urmează fie chemat acum la audieri. Cel mai probabil şi fostul consilier va fi chemat la audieri.
 
Acum, primariul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este arestat la domiciliu în dosarul în care este acuzat că a pus Poliţia locală să-i urmărească fost amantă.

INTERCEPTĂRI. Gheorghe Nichita, baronul spion din Iaşi, lucra cu clanul Cordunenilor, pentru a-şi urmări amanta

Telenovela primarului-SPION de la Iaşi. Amanta lui Nichita: M-a AMENINŢAT, m-a LOVIT. Am înregistrări cu ameninţările

Detalii din dosarul primarului-SPION. Gheorghe Nichita o urmărea pe amantă şi cu DETECTIVI PARTICULARI
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close