Antena 3 CNN Politică Un şef PSD propune sancţiuni pentru membrii USL care îşi atacă colegii de alianţă

Un şef PSD propune sancţiuni pentru membrii USL care îşi atacă colegii de alianţă

Un şef PSD propune sancţiuni pentru membrii USL care îşi atacă colegii de alianţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Mai 2013   •   23:59
Vicepreşedintele PSD Mircea Cosma va propune modificarea protocolului USL şi introducerea în acesta a unor sancţiuni pentru membrii partidelor care fac parte din Uniune şi îşi atacă colegii de alianţă, Cosma spunând că, în opinia sa, sancţiunile vor putea ajunge până la excluderea din partid.
 
Cosma a spus că, în prezent, protocolul USL prevede că nicio persoană din cadrul alianţei nu poate ataca un coleg din alianţă, însă documentul nu stipulează şi sancţiuni pentru care îşi atacă colegii "pentru că nu a prevăzut nimeni atunci când era atâta entuziasm că vor apărea astfel de situaţii".
 
"Eu am să cer ca aceste lucruri (atacurile unor membri USL la adresa altor membri USL) să fie reglementate. Problemele sunt de fond: a sancţiona într-un fel anume aceste abateri şi devieri. Măsurile trebuie să fie luate de fiecare partid dar trebuie impus prin protocol acelaşi tip de măsură pentru acelaşi tip de agresiune" a spus Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova, potrivit Mediafax.
 
Întrebat cât de drastice ar urma să fie sancţiunile pe care le propune, Cosma a răspuns că aceste sancţiuni pot ajunge până la excluderea din partid a celor care-şi atacă colegii de alianţă.
 
"Eu cred că în cazul PSD, la cât de bine suntem organizaţi şi la cât de disciplinaţi sunt membrii noştri de partid, cred că  pot să meargă la a exclude membrii noştri de partid în caz de asemenea atacuri. Eu cu această propunere mă duc", a spus vicepeşedintele PSD Mircea Cosma.


Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună
 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Cosma criza usl
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close