Antena 3 CNN Politică USR, după consultările cu Iohannis pentru noul premier: Nu-l susținem pe Tudose din cauza plagiatului

USR, după consultările cu Iohannis pentru noul premier: Nu-l susținem pe Tudose din cauza plagiatului

USR, după consultările cu Iohannis pentru noul premier: Nu-l susținem pe Tudose din cauza plagiatului
de M.Z.    |    26 Iun 2017   •   17:25

UPDATE 17.25 - Preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, a declarat luni, după ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis, pe tema noului premier, că nu va susține un guvern PSD și în niciun caz pe Mihai Tudose ca premier.

”Nu vom susține sub nicio formă un guvern PSD, cu atât mai puțin pe Mihai Tudose, de care știm că e dovedit de plagiat. Suntem dispuși să susținem un guvern non-PSD cu anumite condiții: continuarea luptei anticorupție, nominalizarea ministrului Justiției din partea USR sau din afara USR, dar care să garanteze că nu se atinge nimeni de justiție și modificarea legii electorale: alegerea primarilor în două tururi”, a precizat preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, după ieșirea de la consultările cu președintele Iohannis.

----------------------------

Știrea inițială 17.05

Delegația USR a intrat luni la consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru noul guvern.

Membrii USR nu au o propunere de premier, ci au venit numai pentru consultări.

Din delegație face parte și fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, însă Nicușor Dan nu este.

Din partea USR, la consultări participă preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, senatorul Vlad Alexandrescu şi deputaţii Dan Barna, Stelian Ion şi Liviu Ionuţ Moşteanu. 

Până acum, președintele Klaus Iohannis are o singură variantă de premier, în persoana lui Mihai Tudose, din partea PSD.

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, a fost validat pentru funcţia de premier de Comitetul Executiv Naţional al PSD, a anunţat, luni, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Citiți și Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE a votat, în conducerea lărgită a partidului, să îl susţină pe Mihai Tudose, ca propunere de premier a coaliţiei

Printre cei care au anunțat că refuză funcția de șef al viitorului Executiv se află Mihai Fifor, Adrian Țuțuianu, Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close