Antena 3 CNN Politică Văcăroiu păstrează cadourile de protocol, Olteanu le lasă Camerei

Văcăroiu păstrează cadourile de protocol, Olteanu le lasă Camerei

Văcăroiu păstrează cadourile de protocol, Olteanu le lasă Camerei
08 Ian 2009   •   17:06

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu a fost favoritul cadourilor de protocol primite în 2008 de către reprezentanţii acestei camere legislative. Spre deosebire de omologul său de la Senat, Nicolae Văcăroiu, care a preferat să scoată şi bani din buzunar pentru a păstra obiectele evaluate la un total de 12.000 lei, Olteanu a lăsat cele 18 darurile primite în patrimoniul instituţiei.
Un mozaic de sidef de 180 de euro, un ou de struţ pictat, un set de birou din metal argintat estimat la 150 de euro, o broderie cu trei caămile sau un clopoţel de cristal reprezină o parte din atenţiile primite în cadru protocolar de către Olteanu din partea unor înalţi demnitari şi şefi de stat străini.
Preşedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, i-a dăruit lui Olteanu, cu prilejul vizitei sale oficiale în România din 4 februarie, o gravură de metal reprezentând Palatul Elysee, în valoare de 50 de euro.
Fostul preşedinte al Camerei a mai primit un platou de ceramică de 75 de euro din partea preşedintelui Irlandei, un clopotţel de cristal cu casetă de pluş de 40 de euro din partea preşedintelui Parlamentului Ungariei şi un platou de cristal de 30 de euro, oferit de preşedintele Camerei Deputaţilor din Republica Cehă.
Preşedintele Turciei, Abdullah Gul, i-a dăruit, cu ocazia vizitei sale oficiale în România, un platou de porţelan în casetă în valoare de 80 de euro, iar preşedintele Parlamentului din Republica Ungaria, Katalin Szili, un clopot de porţelan lucrat manual şi estimat la 30 de euro.
În deplasările sale externe, liberalul a mai primit, un mini-tablou cu motiv medieval bisericesc din partea preşedintelui Serbiei, o vază de ceramică din partea preşedintelui Parlamentului din Vietnam şi un platou de alamă cu motive populare din partea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Maroc.
Cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucureşti, Olteanu a mai primit, de la premierul Canadei, o casetă de metal şi un platou de nichel cu însemnul naţional al acestei ţări-frunza de arţar, evaluat la 100 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close