Antena 3 CNN Politică Cum s-a încercat mușamalizarea cazului fiului lui Zgonea și cum răspunde șeful Camerei

Cum s-a încercat mușamalizarea cazului fiului lui Zgonea și cum răspunde șeful Camerei

Cum s-a încercat mușamalizarea cazului fiului lui Zgonea și cum răspunde șeful Camerei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mai 2016   •   20:41

Anchetatorii care au clasat dosarul fiului lui Valeriu Zgonea au ajuns în vizorul DNA, astfel că actualul președinte al Camerei Deputaților ar putea fi acum un apărător al Justiției sau ar putea fi șantajat de sistem, potrivit unor informații prezentate miercuri, la o Ediție specială, de la Antena 3.

Poliţiştii şi procurorul care au anchetat conflictul dintre fiul lui Valeriu Zgonea şi fiul fostului fotbalist Ion Sburlea au ”parcat” dosarul, însă acesta s-a redeschis în 2014 și anchetatorii sunt anchetați acum de DNA pentru abuz.
  
Mai exact, anchetatorii au fost acuzaţi de Ion Sburlea de abuz în serviciu şi falsuri în legătură cu modul în care au instrumentat şi clasat dosarul de urmărire penală în care au făcut cercetări faţă de fiul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Dragoş Zgonea, şi a altor şapte persoane, toate acuzate de loviri şi alte violenţe comise asupra fiului fostului jucător, Bogdan Sburlea. 
 
Comisarul-şef Aurel Constantin a propus clasarea cauzei pentru că faptele nu au fost comise cu vinovăţia prevăzută de lege şi că au adus o atingere minimă valorilor apărate de legea penală. Comisarul preciza în ordonanţa sa, transmisă procurorului, că toate persoanele care îl însoţeau pe Dragoş Zgonea în timpul conflictului ar fi fost acolo pentru a se asigura "lupta sportivă" dintre cei doi copii.
 
În plângerea depusă de Ion Sburlea la DNA, acesta arată că cei cinci anchetatori au comis, în opinia sa, mai multe abuzuri şi unele falsuri ce au condus în final la închiderea dosarului printr-o soluţie nelegală.
  
Fostul fotbalist Ion Sburlea susţine că mai mulţi adolescenţi, printre care şi fiul preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, i-ar fi agresat fiul, la rândul său Zgonea calificând scandalul drept "fabricat" şi făcând publică o discuţie din care rezultă că băiatul său a fost cel ameninţat.

Cum răspunde Zgonea

Valeriu Zgonea nu a dorit să răspundă în aceat caz, dar a transmis un SMS la Antena 3. 

Astfel, potrivit Oanei Stancu, Valeriu Zgonea a transmis că nu are tutela copilului, nu locuiește cu el, dar îi plătește pensie alimentară și dacă a greșit cu ceva, să plătească. De asemenea, șeful Camerei Deputaților a adăugat că își iubește foarte mult copilul.

Citiți și PSD dă înapoi cu schimbarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

Deputaţii PSD au decis marţi, într-o şedinţă de grup parlamentar, să solicite oficial revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea. O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Zgonea fost exclus săptămâna trecută din PSD. Acesta a declarat marți că nu a primit niciun document oficial privind excluderea sa din Partidul Social Democrat.

Valeriu Zgonea contestă excluderea din PSD

Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților

 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close