Antena 3 CNN Politică PSD dă înapoi cu schimbarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

PSD dă înapoi cu schimbarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

PSD dă înapoi cu schimbarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Mai 2016   •   17:27

Social-democrații iau în calcul să amâne suspendarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, până după alegerile locale, obiectivul partidului fiind câștigarea scrutinului din iunie, a declarat secretarul general al PSD, Marian Neacșu, potrivit agerpres.ro.

"Observând cu câtă obstinație se ține de scaun domnul Zgonea, cred că o să luăm o decizie în forul politic al partidului, sunt absolut sigur că ne vom așeza mai mult pe campania electorală. Luăm în calcul o astfel de variantă (de amânare — n.r.), noi nu avem de gând să excedăm un scandal", a spus Neacșu, la Parlament.

El a adăugat că subiectul revocării lui Valeriu Zgonea ar putea fi reluat după alegerile locale.

"Eu nu cred că până atunci o să mai discutăm lucrul acesta în partid, deoarece chiar nu ne interesează în mod deosebit acest lucru. E foarte puțin important pentru noi cine va conduce lucrările Camerei în continuare, în condițiile în care opinăm că cea mai mare parte a parlamentarilor se va ocupa de campania electorală și tot mai puțin de ceea ce se întâmplă aici", a explicat Marian Neacșu.

El a negat că s-a mai discutat despre revocarea lui Zgonea de la conducerea Camerei Deputaților.

"Sunt niște contestatari ai domnului Zgonea care se ocupă sau se preocupau de schimbarea lui din funcție aproape de când a intrat în mandat. Au fost niște voci singulare. Au avut, probabil, unii dintre ei niște reproșuri cu caracter personal. Nu am încurajat niciodată o astfel de abordare față de președintele Camerei", a spus secretarul general al PSD, adăugând că nici vremea acestora de a fi excluși "nu este foarte departe".

Întrebat dacă Victor Ponta mai rămâne o variantă pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, el a afirmat că nu se poate discuta despre un succesor decât după ce există "succesiunea dezbătută", iar în prezent scaunul de șef al Camerei nu este liber.

Grupul PSD cere revocarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

Deputaţii PSD au decis marţi, într-o şedinţă de grup parlamentar, să solicite oficial revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea. O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Zgonea fost exclus săptămâna trecută din PSD. Acesta a declarat marți că nu a primit niciun document oficial privind excluderea sa din Partidul Social Democrat.

Valeriu Zgonea contestă excluderea din PSD

Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților

Citiți și PSD are un nou site, din care lipsește Valeriu Zgonea. Cum este descris Liviu Dragnea

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close