Antena 3 CNN Politică Valeriu Zgonea: Bunica poate fi şef la TVR

Valeriu Zgonea: Bunica poate fi şef la TVR

Valeriu Zgonea: Bunica poate fi şef la TVR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Dec 2013   •   13:18
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că PSD este de acord cu orice propunere face PNL pentru postul de director general interimar al TVR, că este important să nu existe un gol la conducerea TVR, arătând că liberalii pot să o propună şi pe "bunica", nu e nicio problemă.
 
"Dacă am convocat Birourile Permanente astăzi şi mâine (joi şi vineri - n.r.) asta înseamnă că suntem de acord ca PNL să facă o propunerea pentru şefia TVR pentru director general interimar, urmând ca în februarie toţi la un loc, toate partidele, Guvernul, Preşedinţia, sindicatele să facem un nou Consiliu de Administraţie", a răspuns Zgonea, întrebat dacă PSD se mai întruneşte în şedinţă pentru a vedea dacă este de acord cu propunerea PNL.
 
Întrebat dacă PSD este de acord cu orice propunere a PNL pentru directorul interimar al TVR, Zgonea a spus: "Bineînţeles, pentru noi este important în acest moment să nu existe un gol la conducerea TVR, ca să putem să nu rămânem în istorie că am blocat TVR şi am închis emisia pe 31 ianuarie sau de Crăciun".
 
El a adăugat directorul general interimar al TVR va asigura funcţionalitatea instituţiei pentru o lună şi jumătate, adăugând că, potrivit legii, poate să rămână interimar maxim şase luni. 
 
Întrebat dacă PNL poate să propună pe oricine, Zgonea a spus: "Poate să o propună şi pe bunica şi suntem de acord, nu am nicio problemă".

Politologul Stelian Tănase este propunerea PNL pentru conducerea interimară a TVR, potrivit unor surse.

Liberalii nu vor sub nicio formă ca şefia TVR să fie preluată de candidatul propus de PSD, Valentin Nicolau, spun surse. 
 
PNL trebuie să propună o nouă variantă pentru şefia TVR, după cepropunerea PNL, Rareş Bogdan, nu a fost validat de Parlament.

Crin Antonescu a spus că nu doreşte ordonanţă de urgenţă pentru desemnarea unui director interimar la TVR, ci că Parlamentul ar trebui să facă acest lucru.
 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea TVR
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close