Antena 3 CNN Politică Vanghelie, rugat să vorbească în engleză: "Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile"

Vanghelie, rugat să vorbească în engleză: "Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile"

Vanghelie, rugat să vorbească în engleză: "Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile"
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Ian 2011   •   14:37

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a pornit luni spre Washington, împreună cu o delegaţie a organizaţiei PSD Bucureşti. La plecarea de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", edilul a fost rugat de ziarişti să spună câteva cuvinte în limba engleză, însă acesta a refuzat, spunând că nu vrea ca ştirile să fie stricate într-o zi atât de frumoasă.

"E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile cu...", a spus Vanghelie, citat de Mediafax.

Primarul Sectorului 5 a ameninţat cu stoparea declaraţiei de presă, după ce un jurnalist a încercat să-i adreseze o întrebare în limba engleză.

"Haideţi, vă rog eu frumos. Căutaţi emisiunea lui Măruţă şi o să vedeţi. Vreţi să întrerupem discuţia? Orice aş spune... Nu vreau să creez ştire din chestia asta, e foarte clar", a mai spus Vanghelie.

Potrivit Evenimentul Zilei, la îmbarcarea în avion primarul le-a strigat totuşi ceva în engleză jurnaliştilor prezenţi: "I love you!".

Săptămâna trecută, Marian Vanghelie a declarat că nu este "vorbitor coerent de engleză", dar că înţelege "destul de bine".

"Uitându-mă în istoria tuturor conducătorilor României, marea majoritate se duc cu translatori, chiar dacă ştiu engleză în mod deosebit. O să avem în delegaţie şi translator", a precizat atunci Vanghelie.

Cât priveşte scopul vizitei în SUA, edilul Sectorului 5 a afirmat că delegaţia porneşte cu două probleme. "Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot - vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat... Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat", a explicat primarul.

Potrivit unui comunicat al PSD Bucureşti, o delegaţie a organizaţiei social-democrate, condusă de liderul filialei, Marian Vanghelie, se va afla la Washington, în perioada 18-21 ianuarie, la invitaţia fostului ambasador american Richard W. Carlson, vicepreşedinte al Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei din SUA.

"La Washington, delegaţia română se va întâlni cu edilul capitalei SUA, cu primari de mari oraşe, cu congresmeni, cu manageri de administraţie publică, cu lideri de sindicat din învăţământ, sănătate, energie, cu reprezentanţi ai ONG-urilor, cu oameni de afaceri şi cu oficiali guvernamentali de la nivel federal şi statal. Scopul acestei vizite este de a discuta teme de interes comun, de a face un schimb de experienţă, de a găsi modalităţi reale de cooperare la nivelul administraţiei din cele două state şi de a promova parteneriate pentru viitor", menţionează sursa citată.

Din delegaţia PSD Bucureşti mai fac parte Ioan Enciu, membru al Parlamentului European şi deputaţii Doina Burcău, Dumitru Chiriţă şi Georgian Pop.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie engleza SUA Washington
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close