Antena 3 Politică Victor Ponta, despre legea privind alegerea primarilor în două tururi: „Nu trece în acest moment în Parlament”

Victor Ponta, despre legea privind alegerea primarilor în două tururi: „Nu trece în acest moment în Parlament”

16 Dec 2019   •   17:06
Victor Ponta, despre legea privind alegerea primarilor în două tururi: „Nu trece în acest moment în Parlament”
Sursa foto: Foto: Facebook/Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a susţinut luni că proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi nu poate trece de Parlament, pentru că PSD, UDMR şi minorităţile au o majoritate suficientă să îl blocheze.

"În Parlament, în acest moment, nu o să treacă legile nici cu primari în două tururi, nici cu preşedintele de consiliu judeţean, pentru că PSD, UDMR şi cu minorităţile au o majoritate suficientă ca să o blocheze, lucru care s-a văzut şi săptămâna trecută, s-a văzut şi astăzi. Chiar dacă nu crezi, vezi şi înţelegi. Realitatea este că nici PNL sau domnul Orban nu îşi doresc. Dacă îşi doreau, adoptau fie ordonanţă, fie îşi angajau răspunderea şi noi, cei de la Pro România, i-am anunţat că deşi suntem în Opoziţie şi nu suntem de acord cu alte lucruri ale lor, dacă făceau chestia asta cu două tururi şi cu preşedinţii de consilii nu am fi votat o moţiune de cenzură", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că între PNL şi PSD "este o înţelegere" pentru ca modalitatea de alegere a primarilor să nu se schimbe.

Citește ȘI Victor Ponta, prima reacție la acuzațiile lui Adrian Porumboiu: „Este o cretinătate”

"Vor trece foarte mulţi primari la PNL şi atunci PNL nu vrea să mai schimbe acest sistem, nu vrea să îşi creeze o problemă pe partea dreaptă, cu candidaţii USR (...) şi, sigur, şi pentru PSD e avantajos, că ne e mai greu nouă, cei de la Pro România, să ne batem cu cei în funcţie. E o înţelegere, practic, între PSD şi PNL, pe care domnul Orban a ştiut-o de la început, a şi semnat-o cu UDMR şi nu poate fi îndreptată fără decizia domnului Orban, decizie pe care nu o vom avea. (...) Una zic în Opoziţie şi alta, exact invers, faci la guvernare", a precizat acesta

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Parlamentul Romaniei Victor Ponta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close