Victor Ponta îşi reia activitatea în 28 de zile. Premierul îi va cere preşedintelui Iohannis ca Gabriel Oprea să îi preia atribuţiile

de M.Z.    |    21 Iun 2015   •   15:23
Victor Ponta îşi reia activitatea în 28 de zile. Premierul îi va cere preşedintelui Iohannis ca Gabriel Oprea să îi preia atribuţiile Foto: Agerpres
UPDATE 15.57PNL cere din nou demisia lui Victor Ponta

UPDATE 15.23 - Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că susţine propunerea lui Victor Ponta, ca interimatul la şefia Guvernului să fie asigurat de Gabriel Oprea şi dă asigurări că membrii guvernului, împreună cu Oprea, vor continua proiectele începute de Executiv, chiar dacă Victor Ponta lipseşte.

"Avem încredere şi susţinem interimatul în fruntea Guvernului României de către viceprim-ministrul Gabriel Oprea. Guvernul României funcţionează, cu toţii ştim ce avem de făcut pentru a continua buna guvernare şi pentru a lua cele mai bune măsuri şi soluţii pentru creşterea bunăstării românilor - miza cea mai importantă a acestei perioade. Partidul Social Democrat este alături de Victor Ponta şi îl asigurăm că activitatea guvernamentală nu va fi afectată. Cetăţenii României trebuie să ştie că suntem o ţară stabilă, ne aflăm într-o situaţie economică şi socială foarte bună, iar instituţiile României sunt perfect funcţionale" a transmis Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă.

Aceeaşi idee a fost susţinută şi de ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop. 

 
UPDATE 15.10 - Când poate fi numit un prim-ministru interimar
 
ARTICOLUL 107
(1) Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.
 
(2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.
 
(3) Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.
 
(4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile. 
 
Sursa: Constituţia României
_____________________________

Ştirea iniţială 14.07


Premierul Victor Ponta a ales să se autosuspende din funcţie, după operaţia la genunchi pe care a făcut-o în Turcia. Anunţul a fost făcut chiar de şeful Guvernului, duminică, pe pagina sa de Facebook.
 
Şeful Executivului spune că se autosuspendă din funcţie începând de vineri, 19 iunie, pentru o perioadă de 28 de zile, şi în solicită preşedintelui să îl pună interimar pe Gabriel Oprea.
 
Ponta a luat decizia vineri, dar a publicat-o abia azi.
 
Premierul spune că solicitarea o va trimite mâine şefului statului.

Potrivit legii, preşedintele nu este obligat să pună în funcţie persoana pe care o recomandă premierul, ci poate alege el persoana care să îi ţină locul prim-ministrului.

Premierul Victor Ponta va fi externat astăzi din clinica din Turcia, dar nu poate să se întoarcă încă în România, pentru că va fi ţinut sub supravegherea medicilor timp de o săptămână

Premierul este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng, după o accidentare la un meci de baschet.
 

Mugur Ciuvică: Dacă PSD pierde guvernarea, partidul se prăbuşeşte
 
Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, este de părere că, dacă PSD pierde guvernarea, atunci partidul "se prăbuşeşte groaznic, iar PSD ştie asta, şi Victor Ponta ştie asta".

 
Radu Tudor: Victor Ponta nu va putea scăpa de presiunea DEMISIEI. Nu genunchiul este problema
 
Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control,...

Posted by Victor Ponta on 21 Iunie 2015

Parteneri
x close