Antena 3 CNN Politică Victor Ponta reacţionează în scandalul cu Ungaria: În inima Europei sunt decidenţi politici cu nimic mai buni decât cei din Siria

Victor Ponta reacţionează în scandalul cu Ungaria: În inima Europei sunt decidenţi politici cu nimic mai buni decât cei din Siria

Victor Ponta reacţionează în scandalul cu Ungaria: În inima Europei sunt decidenţi politici cu nimic mai buni decât cei din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Sep 2015   •   20:45

NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari - dar citiți relatarea de mai jos și veți înțelege indignarea pe care o simt, ca om și cetățean european, față de mentalități și atitudini pe care Europa le-a vazut doar în anii 1930-40!, scrie Victor Ponta, marţi, pe pagina de Facebook.

"Ca mulți alți lideri politici europeni am datoria să atrag atenția și să sancționez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria. Aceștia sunt o rușine pentru cultura și valorile Uniunii Europene; și în atitudinile antisemite, și în ceea ce privește tratamentul minorităților de toate tipurile, și acum în timpul crizei refugiaților!

Sârmă ghimpată, legi agresive, închisori și brutalitate cu siguranță nu vor rezolva problema - doar vor arăta că în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenți politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte țări din care fug respectivii refugiați!

Cred în solidaritate, în soluții raționale și sustenabile și mai ales în superioritatea valorilor europene - ce vedem în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicție tocmai cu aceste obiective și valori!".

Şeful MAE ungar: Premierul României a făcut declaraţii extremiste şi mincinoase

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că, în prezent, capacitatea logistică a României nu permite primirea a mai mult de 1.700 de imigranţi şi că, dacă va putea, România va primi mai mulţi refugiaţi, dar nu vrea ca aceştia "să fie trataţi cu bâta", cum fac vecinii unguri.

  
Citeşte şi:

Ungaria vrea să ridice un zid la graniţa cu România

Poziţia fermă a MAE privind construirea un gard metalic la graniţa cu România. "Nu e corect"

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close