Antena 3 Politică Victorie impresionantă pentru Parlamentul României

Victorie impresionantă pentru Parlamentul României

24 Feb 2017   •   16:32
Victorie impresionantă pentru Parlamentul României
Sursa foto: foto: Agerpres

Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, la cea de a 11-a sesiune plenară a APM, care se desfășoară în perioada 22 - 24 februarie, la Porto.

Potrivit unui comunicat remis vineri Agerpres de Camera Deputaților, Legislativul român participă ca membru asociat la această organizație din anul 2008.

"Statutul de membru plin conferă dreptul de a participa cu o delegație formată din cinci parlamentari, dreptul de a lua cuvântul și de a vota în cadrul sesiunilor plenare și al comisiilor permanente, precum și de a fi reprezentați în Biroul APM", se arată în comunicat.

În discursul rostit în plenul Adunării cu această ocazie, deputatul social-democrat Florin Iordache, șeful delegației Parlamentului României la APM, a subliniat că, din poziția de membru deplin, legislativul român poate contribui și mai mult la dezbaterile din cadrul organizației.

"Suntem parteneri ai Consiliului Europei și suntem membri ai UE și ai NATO. Economia noastră este în creștere rapidă, iar cetățenii se bucură de un standard de viață mai bun. Suntem conștienți de faptul că, pentru a păstra aceste realizări importante, avem nevoie de parteneri puternici și o regiune extinsă prosperă, sigură și democratică. În acest sens, sprijinim dialogul țărilor din Europa și din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe alții, de a învăța unii de la ceilalți și de a se ajuta reciproc. Noi credem că APM oferă un cadru excelent din această privință", a declarat Iordache, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: Parlamentul Romaniei Florin Iordache

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close