Antena 3 CNN Politică "Vinerea Verde". Politicienii au mers la muncă cu transportul în comun sau trotineta

"Vinerea Verde". Politicienii au mers la muncă cu transportul în comun sau trotineta

"Vinerea Verde" este ziua în care românii sunt îndemnaţi să îşi lase maşinile acasă şi să se deplaseze la locul de muncă cu mijlocul de transport în comun sau cu alte variante care sunt prietenoase cu mediul.

"Vinerea Verde". Politicienii au mers la muncă cu transportul în comun sau trotineta
de Maria Zărnescu    |    12 Mar 2021   •   13:29

Miniştrii din Guvernul Cîţu s-au deplasat la muncă pe trotinetă, pe jos sau cu transportul în comun, susţinând iniţiativa colegilor de la Mediu, dar şi "Vinerea Verde".

Premierul Florin Cîţu a ales să meargă pe jos până la Palatul Victoria, Raluca Turcan a călătorit cu o maşină electrică, iar ministrul Năsui a folosit o trotinetă.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au mers cu metroul în cursul zilei de vineri. La rânul său, ministrul Mediului a anunţat că va merge la sediul din Bulevardul Libertăţii cu metroul. Ministrul Dezvoltării, Ciprian Teleman s-a dus astăzi la muncă cu autobuzul, iar Virgil Popescu a folosit o maşină electrică.

Iniţiativa "Vinerea Verde" vine din partea Ministerului Mediului. "În Bucureşti circul cu maşină hibrid sau cu mijlocul de transport în comun. Am testat metroul, ieri am venit cu STB-ul şi în fiecare vineri cât sunt în Bucureşti o să vin cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos. Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

Cred că am avea un impact pozitiv şi cu privire şi la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloace de transport în comun şi aşa zisele pierderi, sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri, cu siguranţă vor fi compensate în celelalte zile ale săptămânii prin creşterea numărului persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport.

Aceste măsuri ar trebui să ducă în primul rând la reducerea poluării în marile oraşe şi cu siguranţă vom avea susţinere şi din partea instituţiilor publice", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Florin Cîţu a mers pe jos în "Vinerea Verde"

"Exclusiv pe jos! Fac foarte des acest lucru. Cred că fac 15 minute, nu este frig. Este ok (...) Sunt sigur că se vor adapta, deocamdată temperaturile sunt scăzute, dar când se va încălzi sigur vor veni şi restul pe jos. Cu bicicleta nu merg, dar mai folosesc metroul. A fost o problemă, mergând pe stradă am văzut foarte mulţi oamei fără mască. Trebuie să purtăm mască în spaţiul public dacă vrem să terminăm cu această pandemie”, a precizat premierul când a ajuns la Palatul Victoria.

Raluca Turcan s-a deplasat la Ministerul Muncii cu o maşină electrică

"Am acceptat această provocare pentru că vreau să transmit public că susţin iniţiativa Ministerului Mediului. (...) Guvernul doreşte să îndemne românii să fie mult mai prietenoşi cu mediul. (...) Vă mărturisesc că aş fi venit cu bicicleta, pentru că sunt sportivă, dar vremea nu mi-a permis", a precizat ministrul Muncii.

Lucian Bode şi Bogdan Aurescu au mers cu metroul

"Da cu siguranţă. Mi-a luat cam 25 de minute, exact atât fac şi cu maşina. Este foarte curat în metrou, la ora asta nici nu e foarte aglomerat, iar timpul pe care l-am petrecut în metrou a fost foarte plăcut. Fac în jur de 7 - 8 minute până la staţia de metoru" a precizat Lucian Bode, când a ajuns la sediul MAI. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close