Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, ironii la adresa ALDE: „Noi suntem PSD, nu partidul răzgândacilor”

Viorica Dăncilă, ironii la adresa ALDE: „Noi suntem PSD, nu partidul răzgândacilor”

Viorica Dăncilă, ironii la adresa ALDE: „Noi suntem PSD, nu partidul răzgândacilor”
Sursa foto: Foto: Viorica Dăncilă/ Facebook
30 Aug 2019   •   14:29

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat vineri că PSD nu va pleca de la guvernare, pentru că nu este "partidul răzgândacilor", ea precizând că nu va răspunde niciodată la un şantaj. 

Viorica Dăncilă spune că i-a propus lui Tăriceanu ca cele două partide să candideze pe o listă comună pentru a salva alianţa, însă s-a lovit de un zid.

"Dacă eu pot să lupt şi pot ajunge în toate judeţele ţării, un preşedinte de organizaţie trebuie să ajungă în fiecare localitate. Nu le cer să facă decât ceea ce văd că facem noi la conducerea PSD, să lupte la fel ca noi. Nu mai vreau ca la Comitetul Executiv să aud discuţii 'rămânem la guvernare, nu rămânem la guvernare'. Noi suntem PSD, nu partidul răzgândacilor. (...) Altora le-a fost teamă. Unor bărbaţi, care acum critică PSD şi preşedintele PSD, le-au tremurat genunchii la prima adiere. Eu am rezistat şapte luni fără să mă clatin. Alţii şi-au dat demisia pe Facebook şi acum ne dau lecţii. Eu am spus categoric 'nu', pentru că sunt un om responsabil, pentru că ţara are nevoie de responsabilitate, pentru că nu am vrut să dezamăgesc oamenii care au crezut în noi, pentru că sunt prima femeie prim-ministru şi nu am voie să greşesc, pentru că greşeala mea se va imputa tuturor femeilor care vor candida de acum încolo", a spus premierul, la Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, care are loc la Mamaia. 

Liderul PSD şi-a manifestat speranţa că poate schimba lucrurile. "Am făcut şi multe greşeli. A greşi e omenesc. Poate trebuia să fiu mai incisivă în deciziile mele, dar cred că am făcut ceea ce trebuie, că am luat deciziile care au fost necesare", a adăugat Viorica Dăncilă. 

Ea a continuat să transmită un mesaj social-democraţilor. 

"Voi merge înainte. Nu am dreptul să cedez, nu am dreptul să vă dezamăgesc, nu am dreptul să dezamăgesc românii care în 2016 au crezut în noi şi ne-au dat votul lor. Noi trebuie să facem tot ceea ce este posibil ca toţi cei care ne-au votat să vină alături de noi, să arătăm că am înţeles unde am greşit, poate i-am dezamăgit. (...) Dar acum trebuie să le arătăm că vrem altceva, că avem proiecte, că suntem oameni care îi respectă, că suntem oameni care iubim oamenii şi toţi cei care ne-au votat în 2016, toţi cei care vor să ne fie alături, sunt bine-veniţi. Să deschidem larg porţile, să vină alături de PSD cât mai multe persoane, femei, tineri, bărbaţi, seniori pentru că sunt convinsă că acest lucru ne va duce la victorie", a spus premierul. 

Viorica Dăncilă a dat asigurări că va candida la prezidenţiale şi va continua negocierile. 

"Voi candida la alegerile prezidenţiale. Am văzut oameni de stat care spun acum: 'Dacă Viorica Dăncilă cedează, facem din nou o alianţă'. Cel care a trădat o dată, va trăda mereu. Eu nu cred în trădători, în cei care trădează, pentru că aşa s-au obişnuit şi aşa vor continua. Dacă într-adevăr voiau să ne susţină, aveau bună credinţă, spuneau: 'Susţinem PSD, pentru că este singura variantă la ora actuală'. Vom continua negocierile, vom vedea ce se întâmplă", a arătat Viorica Dăncilă. 
 

Premierul Viorica Dăncilă participă, vineri, la ”Școala de Vară a femeilor Social-Democrate”, la Constanța. Cu ocazia acestui prilej, liderul social-democrat a ținut un discurs, subliniind că prin intermediul discuțiilor și proiectelor susținute în cadrul ”Școlii de Vară” au creat un nivel mare de unitate printre femeile social-democrate.

×
Subiecte în articol: viorica dancila PSD guvern
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close