Antena 3 Politică Viorica Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă

Viorica Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă

23 Noi 2018   •   12:11
Viorica Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă Foto: Captură Antena3

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri că cea de-a doua rectificare a bugetului pentru anul 2018 va fi discutată în şedinţa Guvernului.

„Discutăm astăzi (n.r. - vineri) cea de-a doua rectificare a bugetului pentru 2018. Este o rectificare bugetară pozitivă, care are ca principal obiectiv încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut şi asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea politicilor şi programelor guvernamentale şi pentru buna funcţionare a instituţiilor publice. În acest sens, alocăm suplimentar Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale aproximativ 787 de milioane de lei, a arătat Dăncilă.

Premierul a precizat că vor fi asigurate resursele necesare şi pentru derularea acţiunilor şi a programelor de sănătate.

„Majorăm cu 660 milioane de lei bugetul pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor compensate şi gratuite şi pentru programele naţionale de sănătate. Totodată, alocăm în plus peste 317 milioane de lei Ministerului Sănătăţii pentru plata drepturilor salariale ale cadrelor medicale din centrele de permanenţă şi unităţile de primiri urgenţă", a subliniat Dăncilă.
 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close