Antena 3 CNN Politică Ședință de Guvern. Viorica Dăncilă, după declaraţiile lui Iohannis privind remanierea: „Domnul președinte face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului”

Ședință de Guvern. Viorica Dăncilă, după declaraţiile lui Iohannis privind remanierea: „Domnul președinte face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului”

Ședință de Guvern. Viorica Dăncilă, după declaraţiile lui Iohannis privind remanierea: „Domnul președinte face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului”
23 Noi 2018   •   11:27

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, vineri, în deschiderea ședinței de Guvern despre rectificarea bugetară, despre care spune că este una pozitivă. Dăncilă le-a transmis un mesaj și noilor miniștri care au venit în Guvern, dar a avut un mesaj și pentru președintele Klaus Iohannis, despre care spune că „blochează activitatea Guvernului”.

Șeful Executivului le-a transmis un mesaj celor noilor miniștri care şi-au preluat, în această săptămână, mandatele. „Am încredere în experienţa dumneavoastră. Sunt convinsă că veţi reuşi să gestionaţi cu succes implementarea programului de guvernare, implementarea măsurilor din acesta dar şi dosarele importante pe care le avem de gestionat pe timpul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Totodată vreau să le mulţumesc colegilor care ne-au fost alături până acum şi care au contribuit la punerea în practică a angajamentelor asumate prin programul de guvernare. Munca Guvernului României e o muncă de echipă iar fiecare dintre miniştri are un rol important, un rol determinant în obţinerea rezultatelor bune pe care cetăţenii le aşteaptă de la noi”, spune premierul. 

Viorica Dăncilă i-a transmis un mesaj și președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că „blochează activitatea Guvernului”. „Din păcate, constatăm cu toții că domnul președinte Iohannis face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului. Consider că astfel de acțiuni politice nu își au loc mai ales în această perioadă în care sărbătorim Centenarul.

Ar fi monentul să ne bucurăm de consens, de liniște. Fac un apel public către domnul președinte Iohannis să își schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale. Vreau să aniversăm Ziua Națională într-un climat de liniște și pace, fără dezbinare. Interesul național trebuie să primeze în fața interesului politic”, a declarat Viorica Dăncilă, după ce șeful statului a amânat, joi, decizia numirii în Guvern a Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici până după 1 Decembrie.

Premierul a mai precizat că rectificarea bugetară este una pozitivă. „Vom asigura banii pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități, a alocațiilor de stat penru copii și a indemnizațiilor pentru  creșterea copiilor. Alocăm suplimentar Ministerului Muncii 787 milioane lei, alocăm resurse pentru derularea acțiunilor și programelor de sănătate, majorăm cu 660 milioane lei bugetul pentru fondurile de asigurări sănătate și programele de sănătate.

Alocăm în plus peste 317 milioane lei Ministerului Sănătății pentru plata salariilor cadrelor medicale din centrele de permanentă și din unitățile de primiri urgențe. Luăm măsuri pentru plata pensiilor militare de stat pentru polițiști, alocăm 116 milioane lei la MAI. Prin rectificarea bugetară, alocăm fonduri suplimentare pentru asigurarea tuturor cheltuielilor și alimentarea fondului de rezervă al statului cu 700 de milioane de lei pentru situații neprevăzute, a declarat Viorica Dancilă.

Citește și: Viorica Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close