Antena 3 CNN Politică Ministrul Sănătăţii ar putea fi audiat de comisie. Voiculescu: Evident că i-am dat acces lui Voinea la platformă, nu sunt date secrete

Ministrul Sănătăţii ar putea fi audiat de comisie. Voiculescu: Evident că i-am dat acces lui Voinea la platformă, nu sunt date secrete

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a apărat decizia de a-i asigura consilierului său personal, Ştefan Voinea, accesul la datele din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări. 

Ministrul Sănătăţii ar putea fi audiat de comisie. Voiculescu: Evident că i-am dat acces lui Voinea la platformă, nu sunt date secrete
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   10:14

Vlad Voiculescu susţine că ceea ce a făcut nu este ilegal, deoarece nu era vorba despre date secrete. 

"Evident că i-am dat voie, evident că asta a fost una dintre atribuțiile sale atât timp cât a fost consilier personal și consilier onorific, evident că de asta se ocupa (...).

Avea dreptul legal să acceseze datele și oricine, de altfel, ar trebui să poată să acceseze date. Nu vorbim despre date secrete. Nu s-a făcut nimic ilegal", a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, l-a criticat pe Vlad Voiculescu

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a fost criticat dur de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, iar fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că acesta ar putea fi chemat în Parlament să dea explicaţii. 

"Ne aflăm într-o situație fără precedent pe care o anticipam, în teorie, să o întâlnim la începutul campaniei de vaccinare. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți implicați în campanie, și cu instituțiile", a replicat medicul Valeriu Gheorghiţă, marţi seara, la Antena 3.

Iar fostul ministrul al Sănătăţii, deputatul PNL Nelu Tătaru, vrea ca Vlad Voiculescu să fie chemat să dea explicaţii în faţa comisiei despre această situaţie.

Voiculescu spune că nu va demisiona dacă se va deschide o anchetă penală

"Este o problemă a Guvernului în acest moment, pe care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicațiile date de guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie. 

Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informații și apoi vom avea și discuțiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie", a spus fostul ministru al Sănătății, deputatul PNL Nelu Tătaru.

În replică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că nu va demisiona în cazul în care se va deschide o anchetă penală.
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close