Antena 3 CNN Politică Vlad Voiculescu, despre protestul anunțat de cei care îi cer demisia: "Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile"

Vlad Voiculescu, despre protestul anunțat de cei care îi cer demisia: "Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile"

Ministrul Sănătății a mers sâmbătă la sediul instituției pe care o conduce și a oferit declarații în exclusivitate reporterului Antena 3, Vlad Ungur. Acesta l-a întrebat dacă știe despre protestul anunțat pentru ora 17:00 de cei din Partidul AUR și dacă va demite oameni în urma incendiului de la Matei Balș.

Vlad Voiculescu, despre protestul anunțat de cei care îi cer demisia: "Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile"
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2021   •   15:43

"Am văzut. Am cunoscuți care au primit sms să fie la ora 17:00 aici. E dreptul fiecăruia. De altfel înțeleg și nemulțumirea. Și pentru mine e greu să îmi imaginezi că cineva drag ar fi putut să fie acolo ieri dimineață", a spus Vlad Voiculescu.

Acesta fost întrebat de reporterul Antena 3 dacă va demite oameni, în urma tragediei de vineri de la Spitalul Matei Balș, în care șase pacienți bolnavi de COVID-19 au ars de vii într-un pavilion al Institutului.

"Este o întrebare validă. Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile. Și cei care sunt resposabili trebuie să își asume inclusiv să plece dintr-o anumită funcție", a fost răspunsul ministrului.

Vlad Voiculescu: În pavilionul respectiv exista un aviz și existau proceduri care trebuiau respectate

"La Matei Balș vorbim despre un manager interimar. Managerul care a fost acolo o perioada foarte luga acum este un membru al Parlamentului Românie. Dar putem să vorbim despre manageri dacă a fost o problema care ținea de management al spitalului.

Dacă a fost un accident dintr-o altă cauză, nerespectarea unei proceduri care există și nu a fost respectată, sau altă cauza tehnică de acolo, responsabilitatea poate să fie în altă parte. 

De-asta e important să avem un răspuns la anchetă și, spre deosebire de Piatra Neamț, mi-ar plăcea să avem un răspuns clar din partea celor care verifică.

În pavilionul respectiv exista un aviz și existau proceduri care trebuiau respectate, dar trebuie să vedem care a fost cauza incendiului."

Gafa monumentală făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în ziua tragediei de la "Matei Balș"

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o primă schimbare după incendiul de la Matei Balș care a îndoliat România. Mai exact, acesta și-a schimbat poza de profil. Informația a fost comentată, vineri seară, la Exces de putere, de Adrian Ursu și invitații săi.

"Nu știu dacă declarațiile sunt batjocoritoare, dar ceea ce a făcut ministrul Vlad Voiculescu pe final de zi e absolut incalificabil. Când vorbea de reforme, când vorbea de schimbări majore, când vorbea de nevoia de a se lua totul de jos și de a se răsturna, știți ce a făcut ministru Vlad Voiculescu? A produs o schimbare majoră.

Și-a schimbat poza de profil de pe Facebook. Asta a fost grija lui. Nu că și-ar fi pus doliu cum mai fac unii în astfel de situații, ci să dea mai bine din semiprofil cu botul pe lăbuțe sau nu știu cum se cheamă poziția", a spus Adrian Ursu.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close