Antena 3 CNN Politică Scandalul Vlad Voiculescu în presa internaţională. Ce spun marile agenţii de ştiri despre demiterea acestuia

Scandalul Vlad Voiculescu în presa internaţională. Ce spun marile agenţii de ştiri despre demiterea acestuia

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineaţă de către premierul Florin Cîţu. Totodată, Prim-ministrul a demis-o şi pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. La scurt timp, decretul de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost semnat de preşedintele Klaus Iohanis.

Scandalul Vlad Voiculescu în presa internaţională. Ce spun marile agenţii de ştiri despre demiterea acestuia
de Alexandra Ionescu    |    15 Apr 2021   •   10:46

Presa internaţională s-a arătat interesată de scandalul Vlad Voiculescu, mai ales că, pe fondul pandemiei de coronavirus, el nu este primul ministru al Sănătăţii care părăseşte voit sau obligat, funcţia pe care o deţine. 

Miniştrii Sănătăţii din Austria, Ecuador, Polonia, Argentina, Slovacia, Brazilia, şi încă mulţi alţii au fost depăşiţi de situaţia creată de pandemia de COVID-19 şi au ales să-şi dea demisia.

"Ministrul Sănătăţii din România, demis de premierul Florin Câţu din cauza felului în care a gestionat pandemia. Voiculescu a fost numit în decembrie când a promis reforma sistemului de sănătate. Dar pe lângă problemele financiare cu care se confruntă, România a avut parte de incendii în spitale, printre care unul în ianuarie, în Capitala ţării, Bucureşti, unde au murit cinci oameni" scrie Euronews.

"Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că l-a demis pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după săptămâni de tensiuni crescânde din cauza prost gestionării pandemiei de coronavirus" - Reuters.

"Cîţu l-a rugat pe Voiculescu să anunţe pregătirile pe care le-a făcut Ministerul Sănătăţii în aşteptarea celui de-al treilea val al pandemiei" - Politico.

"Coaliţia României, în pericol după ce premierul "scapă" de Ministrul Sănătăţii pe fondul pandemiei" - U.S. News.

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu va conduce Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close