Antena 3 CNN Politică Zgonea îl reclamă pe Traian Băsescu la UE, pentru că "blochează Guvernul"

Zgonea îl reclamă pe Traian Băsescu la UE, pentru că "blochează Guvernul"

Zgonea îl reclamă pe Traian Băsescu la UE, pentru că "blochează Guvernul"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   13:52

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că îl va reclama pe preşedintele Traian Băsescu la Uniunea Europeană.

 
Zgonea a spus că va scrie tuturor preşedinţilor de parlament din ţătile EU despre refuzul şefului statului de a valida nou guvern.

Valeriu Zgonea îl acuză pe Traian Băsescu de încălcarea gravă a Constituţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că, prin faptul că a "ordonat" PDL să facă o sesizare la CC privind Guvernul Ponta III, şeful statului, Traian Băsescu, a încercat să blocheze semnarea decretelor de numire a miniştrilor.

"E important să nu destabilizăm instituţii importante ale statului român", a mai spus Zgonea, făcând referire la situaţia în care se află guvernul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "cea mai rapidă soluţie", pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.
 
Şeful statului a precizat că a discutat marţi cu premierul Victor Ponta. "Sper ca în perioada următoare să dea o soluţie, soluţia constituţională, a asumării răspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care să reflecte noile alianţe politice din Parlament", a continuat Băsescu.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar că nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate şi că va avea miercuri o nouă discuţie cu şeful statului.

Guvernul Ponta III a fost validat, marţi, în plenul Parlamentului, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.
 
După o serie lungă de negocieri cu UDMR, grupul minorităţilor şi PPDDpremierul Victor Ponta a prezentat luni lista miniştrilor pe care şi-i doreşte în viitorul cabinet şi pe care o va prezenta Parlamentului.

 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea guvern ponta III
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii