Antena 3 CNN Război în Israel 350 de români sunt în Fâșia Gaza | MAE, anunț de ultimă oră: "Depunem toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță"

350 de români sunt în Fâșia Gaza | MAE, anunț de ultimă oră: "Depunem toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță"

Vom rămâne în contact cu cetăţenii români din Fâşia Gaza, a declarat, pentru Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip. "Din datele noastre, nu au ieșit nici cetățeni români, nici cetățenii altor state, din Gaza", a transmis el.

350 de români sunt în Fâșia Gaza | MAE, anunț de ultimă oră: "Depunem toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   10:53

El a explicat că autorităţile române au în atenţie 350 de cetăţeni români, dintre care aproximativ 200 au solicitat sprijin în vederea evacuării.

"Colegii mei din celula de criză, de la Oficiul consular de la Ramallah, de la Ambasada României la Tel Aviv, misiunile diplomatice din statele învecinate depun toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță", a completat purtătorul de cuvânt al MAE.

MAE: Din datele noastre, nu au ieșit nici cetățeni români, nici cetățenii altor state, din Gaza"

"Discutăm cu organizații internaționale, cu alte state care au cetățenii în Fâșia Gaza, tocmai pentru a ne coordona eforturile în vederea identificării unei soluții de evacuare în condiții de maximă siguranță", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a văzut o "mişcare semnificativă" spre sud de civili palestinieni.

Armata israeliană dă un nou ultimatum, în așteptarea ofensivei terestre: "Plecaţi din Gaza dacă vă pasă de voi şi de cei dragi!"

Locuitorii din nordul Fâșiei Gaza că pot pleca în siguranță în sud prin două rute, sâmbătă, între orele 10:00 și 16:00. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene pentru presa arabă afirmă că nu vor exista atacuri aeriene în acest interval.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene pentru presa arabă i-a informat pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza că pot pleca în siguranță în sud prin două rute între orele 10:00 și 16:00, notează Haaretz.

El spune că nu vor exista atacuri aeriene în timpul acestor ore.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 8 | Armata israeliană dă un nou ultimatum, în anticiparea ofensivei terestre. Directorul spitalului din Gaza respinge ordinul de evacuare

×
Subiecte în articol: romani Fasia Gaza Radu Filip
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close