Antena 3 CNN Război în Israel Armata Israelului anunță că nu va opri bombardamentele | 500.000 de copii sunt blocați în Gaza

Armata Israelului anunță că nu va opri bombardamentele | 500.000 de copii sunt blocați în Gaza

Armata israeliană a transmis, marți, că nu se pune problema unei încetări a focului în Gaza.

de Laurențiu Rădulescu    |    17 Oct 2023   •   15:39

În acest context, punctul de trecere a frontierei de la Rafah, din Gaza către Egipt, rămâne închis.

Jumătate de milion de copii trebuie să părăsească Gaza, dar singura cale de ieșire de acolo este încetarea focului, susține UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru copii. 

Aproape 3000 de oameni au murit în Gaza în urma bombardamentelor israeliene, de la începutul războiului.

Citește și: Alertă de bombardament pe aeroportul din Israel unde a aterizat premierul Marcel Ciolacu

În continuare, sute de mii de oameni din enclavă așteaptă să treacă granița spre Egipt pentru a scăpa de bombardamente.

"Este o tragedie umanitară și de o parte și de cealaltă. Este o luptă pentru supraviețuire, mai bine spus, și de o parte, și de cealaltă a graniței. Privim spre Fâșia Gaza și vedem acele imagini cu oameni care așteaptă să iasă din acel infern, să se retragă cât mai repede cu putință. 

Pe de altă parte, privim și în orașele aflate pe granița cu Fâșia Gaza, care sunt, pur și simplu, pustiite, goale.

Mergând spre Tel Aviv sau orașele mari, spre Haifa, spre Beer Șeva, acolo sunt hoteluri ceva mai mari, în afara zonei de foc imediat, care poate veni oricând dinspre Fâșia Gaza. Iar aceste hoteluri și-au permis să îi cazeze pe refugiați, să cazeze, de asemenea, oameni din chibuțurile aflate lângă Fâșia Gaza, acolo unde au atacat prima dată islamiștii Hamas. Vorbim de oameni care nu mai știu absolut nimic de rudele lor, de prietenilor. Mulți dintre cei pe care i-am văzut nu au reușit să ia absolut nimic cu ei, în afară de cei dragi, și să plece cât mai repede din acea zonă. 

Am stat de vorbă cu multe persoane cărora în continuare le sunt dispăruți prieteni apropiați care locuiau în acele chibuțuri. Este greu să discutăm în momentul de față de o hotărâre clară de încetare a focului din partea IDF-ului, în condițiile în care - cred că în urmă cu 20 de minute - am aflat din nou că au sunat alarmele aeriene în Tel Aviv, în Beer Șeva, în Ashkelon și Sderot, de unde transmitem noi acum", a relatat din Israel corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Subiecte în articol: Israel Gaza IDF incetarea focului
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close