Antena 3 CNN Război în Israel Armata israeliană a efectuat o incursiune amplă în Gaza, după ce premierul Netanyahu a dat asigurări că invazia terestră va avea loc

Armata israeliană a efectuat o incursiune amplă în Gaza, după ce premierul Netanyahu a dat asigurări că invazia terestră va avea loc

Soldați israelieni și vehicule blindate au atacat obiective ale Hamas într-un raid terestru desfășurat în cursul nopții în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a efectuat o incursiune amplă în Gaza, după ce premierul Netanyahu a dat asigurări că invazia terestră va avea loc
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Mohammed Abu Elsebah
de Adrian Iclozan    |    26 Oct 2023   •   09:34

Anunțul a fost făcut joi dimineața de postul de radio al armatei israeliene.

Relatarea sursei citate indică faptul că operațiunea terestră a fost cea mai mare de acest fel, de la războiul declanșat de gruparea islamistă Hamas prin atacul din 7 octombrie.

Armata israeliană, IDF, a comunicat că tancurile și vehiculele de infanterie au lovit "numeroase celule teroriste Hamas, infrastructuri și posturi de lansare a rachetelor antitanc" pe tot parcursul nopții de miercuri spre joi, înainte de a ieși din enclavă.

Citește și: Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat poporului israelian, după ce SUA au cerut amânarea invaziei în Gaza

"Peste noapte, IDF a efectuat un raid țintit cu tancuri în nordul Fâșiei Gaza, ca parte a pregătirilor pentru următoarele etape de luptă. Soldații au ieșit din zonă la finalul operațiunii", se precizează într-o postare pe contul X (Twitter) al armatei.

Ulterior, responsabilii militari au menționat că raidul a durat câteva ore și nu s-a soldat cu răniți de partea IDF.

De la izbucnirea conflictului, IDF a întreprins mai multe incursiuni în Gaza pentru a localiza și distruge pozițiile Hamas și pentru a aduna informații despre cei peste 200 de ostatici luați de acestă grupare.

Numeroase tancuri și numeroși soldați se află de mai multe zile la granița cu Gaza, așteptând ordinele de invazie.

Însă liderii internaționali, în frunte cu cei de la Washington, fac presiuni pentru amânarea operațiunii, pentru a evita escaladarea conflictului la nivelul unui război regional.

×
Subiecte în articol: IDF Gaza incursiune invazie Benjamin Netanyahu
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close