Antena 3 CNN Război în Israel Comandantul unui grup de recuperare a victimelor a povestit ororile pe care le-a văzut după atacul Hamas: "Am văzut un bărbat ucis chiar în fața copiilor"

Comandantul unui grup de recuperare a victimelor a povestit ororile pe care le-a văzut după atacul Hamas: "Am văzut un bărbat ucis chiar în fața copiilor"

Yossi Landau, comandantul unui grup de salvatori specializat în recuperarea victimelor, a vorbit pentru CNN despre scenele îngrozitoare la care a fost martor în urma atacului Hamas.

de Ştefan Petrică    |    19 Oct 2023   •   11:08

Deşi au trecut aproape două săptămâni de la atacul Hamas din sudul Israelului, continuă să iasă la iveală detalii cutremurătoare despre ororile lăsate în urmă de teroriştii Hamas.

O echipă CNN a vorbit cu unul dintre salvatorii israelieni specializaţi în recuperarea cadavrelor.

La 10 zile după ce Hamas a comis atacul său în sudul Israelului Iosi Landau încă descoperă orori din acea zi.

"Ne duceam să curăţăm, să ridicăm cadavrele lăsate de terorişti. La distanţă de case era un câmp unde se afla un cadavru.

Citește și: Oficial al unui serviciu european de spionaj: teroriștii din Gaza au anunțat de zece ori mai mulți morți decât în realitate în explozia de la spitalul Al-Ahli

Ne-am apropiat şi chiar lângă el, era cadavrul unei fete de 14-15 ani cu capul tăiat. Ne-am uitat în împrejurimi după cap. Nu l-am putut găsi", a spus Yossi Landau, pentru CNN.

Yossi Landau este de un membru veteran de 30 de ani al Zaka, un grup de salvatori specializat în recuperarea victimelor unor evenimente de masă. Nu a mai văzut niciodată orori ca cele din 7 octombrie.

"Prima dată când am intrat într-un adăpost corpuri de oameni îmbrățișați, încercând să scape şi să se apere. Când oamenii sunt arşi de vii în acest fel, suferă. Suferă până când ard", a mai precizat recuperatorul victimelor.

Timp de ore întregi, Landau și echipa sa de 30 de voluntari au muncit minuțios pentru a-și găsi prieteni, rude și poate chiar iubiți din brațele celuilalt.

"Trebuie să îi scoatem pe fiecare în parte și să îi despărțim în timp ce erau arși. Numai că acest lucru ne-a luat aproximativ patru-cinci ore", a spus Ladau.

La Kibbutz Berri, Landau și echipa sa au găsit o familie de patru persoane în jurul unei mese din sufragerie.

Pe de o parte, părinții. De cealaltă, un băiat și o fată, de aproximativ șase sau șapte ani, toți cu mâinile legate la spate.

Întrebat care a fost povestea pe care a găsit-o în prima casă, Ladau a spus:

"Teroriștii se distrau de minune, mâncând mâncarea pregătită pentru sărbătoare".

Landau a spus că toți patru aveau o gaură de glonț în ceafă și semne de tortură.

"Și l-am văzut pe tată. Era proaspăt ucis. Nu era ceva ce-l făcea să sufere că-i lipsea un ochi. Îi lipsea un ochi. Acest lucru s-a întâmplat lângă copii".

Într-o altă casă, Landau a găsit o femeie însărcinată, împușcată pe la spate și înjunghiată în stomac. Un cuțit înjunghiat în copil și mama întinsă pe burtă, o grămadă mare de sânge și împușcată în spate.

×
Subiecte în articol: Război în Israel victime Hamas
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close