Antena 3 CNN Război în Israel Oficial al unui serviciu european de spionaj: teroriștii din Gaza au anunțat de zece ori mai mulți morți decât în realitate în explozia de la spitalul Al-Ahli

Oficial al unui serviciu european de spionaj: teroriștii din Gaza au anunțat de zece ori mai mulți morți decât în realitate în explozia de la spitalul Al-Ahli

Un responsabil al unui serviciu european de informații susține că atacul asupra spitalului din Gaza s-a soldat cu câteva zeci de morți, şi nu sute de decese, așa cum au comunicat responsabilii palestinieni din enclavă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   09:34

"Nu sunt 200 sau 500 de morți, ci mai degrabă câteva zeci. Probabil între 10 și 50", a declarat acest oficial de informații, sub protecția anonimatului pentru Agenția France Presse

Potrivit acestuia, cel mai probabil că spitalul fusese evacuat anterior, la fel ca alte spitale situate în nordul Fâşiei Gaza, după ordinul în acest sens din partea armatei israeliene, relatează Antena 3 CNN.

Versiunea unui număr mai redus de victime este susținută și de Blake Spendley, un analist de informații din surse deschise. El a spus pentru publicația americană The Wall Street Journal că, bazându-se pe dovezile vizuale, numărul de morți este mai apropiat de 50 decât de 500, notează Politico.

Între timp, apar noi indicii că racheta care a explodat la Al-Ahli a fost lansată de grupările islamiste din Fâșie.

O înregistrare video realizată de o cameră a postului Al Jazeera pare să surprindă momentul căderii rachetei peste spital.

Înregistrare Al Jazeera: o singură rachetă lansată din sudul Gaza, neinterceptată, care a explodat în aer și a căzut pe spitalul Al-Ahli

Pe înregistrare se vede momentul: ora locală 18:59 a zilei de marți.

CNN a autentificat clipul prin geolocalizare, a analizat direcția proiectilului și a stabilit că racheta a fost lansată dintr-o zonă situată la sud de orașul Gaza. 

Potrivit înregistrării analizate de CNN, racheta se întoarce brusc spre direcția din care a fost lansată și explodează în zbor deasupra orașului.

La câteva momente după explozia din aer, înregistrarea video surprinde o explozie masivă la sol, la complexul spitalului baptist.

În înregistrarea video se vede o singură dâră de motor reactiv, ceea ce înseamnă că nu a existat o tentativă de a intercepta acest proiectiv, pentru că, în acest caz, pe imagine ar fi trebuit să apară două jeturi reactive.

Locația deflagrației se află în mijlocul Fâșiei Gaza și o interceptare atât de departe cu sistemul israelian Iron Dome ar fi neobișnuită. În plus, este cunoscut faptul că sistemul antiaerian al statului evreu vizează doar rachetele care amenință teritoriul național.

×
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close