Antena 3 CNN Război în Israel Dan Korn, fost şef de cabinet la Ministerul de Externe din Israel: "S-au deschis coridoare pentru a lăsa oamenii să scape"

Dan Korn, fost şef de cabinet la Ministerul de Externe din Israel: "S-au deschis coridoare pentru a lăsa oamenii să scape"

Dan Korn, fost şef de cabinet la Ministerul de Externe din Israel, a declarat la Antena 3 CNN că preocuparea autorităţilor israeliene acum este să mute civilii din nordul Fâşiei Gaza în sud. "Nu ne facem griji pentru Iran și alții", a spus el.

Dan Korn, fost şef de cabinet la Ministerul de Externe din Israel: "S-au deschis coridoare pentru a lăsa oamenii să scape"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   12:52

"În acest moment ne concentrăm pe reacţiile la ceea ce se întâmplă în Gaza. Nu ne facem griji pentru Iran și alții, aceasta este cheia acum.

Ne vom concentra pe ce se întâmplă în Gaza. Preocuparea noastră este să mutăm acum oamenii din nordul Fâşiei Gaza în sud, în așa fel încât populația civilă să nu poată și folosită ca și scut de către Hamas", a explicat Dan Korn.

Potrivit lui, gruparea militantă palestiniană Hamas vrea să folosească civilii în așa fel încât să poată acuza israelienii că nu acționează în conformitate cu legea internațională. "Așa că s-au deschis coridoare pentru a lăsa oamenii să scape", a completat Dan Korn.

Citeşte şi: 350 de români sunt în Fâșia Gaza | MAE, anunț de ultimă oră: "Depunem toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță"

Fostul şef de cabinet la Ministerul de Externe din Israel spune că atacul grupării Hamas este un eșec total al serviciilor de informații.

"S-au întâmplat niște atrocităţi care nu s-au mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial și cred că toți cei care au fost implicați în acest eșec vor trebui să plătească prețul politic. Dar asta se va întâmpla doar după ce termină războiul.

Nu există nicio explicație la acest moment pentru ce s-a întâmplat.

Este un eșec major", a mai spus Dan Korn.

×
Subiecte în articol: Dan Korn Război în Israel
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close