Antena 3 CNN Război în Israel Egiptul deschide punctul de trecere Rafah pentru refugiații din Gaza. Comandant NATO: "Este vorba de un număr limitat de oameni"

Egiptul deschide punctul de trecere Rafah pentru refugiații din Gaza. Comandant NATO: "Este vorba de un număr limitat de oameni"

Mircea Mîndrescu, fost comandant NATO, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre deschiderea punctului de trecere a frontierei Rafah dintre Egipt și Gaza.

de Ştefan Petrică    |    16 Oct 2023   •   09:04

Punctul de trecere a frontierei Rafah, dintre Egipt și Gaza, se va deschide luni la ora 09:00 (06.00 GMT).

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat american, Antony Blinken, după întâlnirea cu președintele egiptean.

"Să vedem câți oameni vor fi fericiți și vor beneficia de această trecere, pentru că am auzit de rapoarte care vorbeau de un număr limitat și o perioadă limitată.

Se vorbea mai ales despre străinii care vor fi lăsați să treacă. Să sperăm că nu este vorba doar de atât, pentru că este o situație umanitară extrem de gravă.

Citește și: Manifestațiile pro Gaza cuprind întreaga lume. Zeci de mii de oameni în stradă la Londra, Washington și Sydney

În ceea ce privește trecerea dintr-o parte în alta, contează foarte mult detaliile, pentru că ceea ce se va evita va fi dezordinea și, pe de altă parte, și Israelul și Egiptul vor căuta să filtreze extrem de atent populația care va trece, toți cetățenii, astfel încât să se evite posibilitatea trecerii dintr-o parte în alta a unor teroriști Hamas, care să producă dezordine pe teritoriul Egiptean.

Am văzut și vedem această preocupare a Egiptului, firească de altfel, având în vedere istoria pe care Egiptul o are. 

Israelienii fac ultimele pregătiri privind acțiunea militară. Aceste pregătiri constau în pregătirea de informații a câmpului de luptă, care înseamnă o suprapunere a ultimelor elemente care au în vedere analiza terenului, analiza aspectelor care țin de relief și dispunerea forțelor", a spus Mircea Mîndrescu, fost comandant NATO, general în rezervă, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel frontiera Egipt
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close