Antena 3 CNN Război în Israel Forțele de Apărare ale Israelului au lansat fluturași prin care îndeamnă civilii din Gaza să evacueze orașul sau vor fi considerați "un partener al organizației teroriste"

Forțele de Apărare ale Israelului au lansat fluturași prin care îndeamnă civilii din Gaza să evacueze orașul sau vor fi considerați "un partener al organizației teroriste"

Forțele de apărare israeliene au lansat, sâmbătă, fluturași în cartierul Sabrah din orașul Fâșia Gaza.

de Ştefan Petrică    |    22 Oct 2023   •   18:27

Forțele de Apărare Israelului (IDF) au lansat fluturași în cartierul Sabrah din orașul Gaza care îi avertizează urgent pe rezidenți să evacueze în sud sau să se confrunte cu posibilitatea de a fi considerat "un partener al organizației teroriste”, potrivit unei traduceri CNN. 

Fluturașul scris în arabă: "Avertisment urgent pentru locuitorii din Fâșia Gaza! Prezența dumneavoastră la nord de Wadi Gaza vă pune viața în pericol. Toți cei care aleg să nu se evacueze din nordul fâșiei până la sudul Wadi Gaza ar putea fi considerați partener al organizației teroriste. Forțele de Apărare Israel"

IDF a confirmat că a renunțat la fluturașii într-o declarație, adăugând că "nu există nicio intenție de a-i considera pe cei care nu au evacuat din zona afectată de luptă drept membri ai grupării teroriste”.

IDF "tratează civilii ca atare și nu îi vizează”, se arată în declarație.

Citește și: "Mami, ne e dor de tata". Primele mărturii ale soției românului ținut ostatic de teroriștii din Gaza

IDF a declarat pentru CNN că traducerea fluturașului din arabă care "s-a răspândit online” a fost imprecisă, dar nu a detaliat.

Organizația Națiunilor Unite a spus că ordinul israelian de a evacua întreaga populație din nordul Gazei, care este de aproximativ 1,1 milioane de oameni, este "imposibil” fără a provoca consecințe umanitare majore.

În prezent, în Gaza sunt 2,2 milioane de oameni. 

IDF a spus că continuă să îndemne locuitorii din nordul Gazei să evacueze "pentru propria lor siguranță”. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas civili mesaje
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close