Antena 3 CNN Război în Israel Gruparea islamistă care a pornit războiul cu Israel cheamă arabii și musulmanii la proteste masive în acest weekend

Gruparea islamistă care a pornit războiul cu Israel cheamă arabii și musulmanii la proteste masive în acest weekend

Un reprezentant al mișcării islamiste palestiniene care a organizat atacul soldat cu peste 1.400 de morți în Israel a cerut proteste masive în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza și "ridicarea la luptă" împotriva statului evreu.

Gruparea islamistă care a pornit războiul cu Israel cheamă arabii și musulmanii la proteste masive în acest weekend
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   20:42

În timpul unei conferințe de presă susținute miercuri la Beirut, Osama Hamdan, reprezentantul Hamas în Liban, a îndemnat la atacuri împotriva forțelor israeliene din Cisiordania și din alte teritorii, în replică la uciderea a sute de oameni, după bombardarea spitalului Al-Ahli din Gaza.

Israelul și SUA au arătat că spitalul a fost atins de o rachetă lansată din enclavă, în timp ce Hamas susține că a fost un bombardament israelian.

"Facem apel la poporul nostru din Cisiordania și la poporul nostru din Palestina să se ridice împotriva inamicului sionist și să înfrunte forțele sale în toate orașele, satele și taberele", a declarat Osama Hamdan.

Citește și: Protestatarii au luat cu asalt ambasada SUA din Liban. Mulțimea s-a adunat la "Ziua mâniei" și a incendiat o clădire din apropiere

El a cerut, totodată, organizarea de proteste în întreaga regiune, vineri și sâmbătă, dar și "expulzarea ambasadorilor entității sioniste din toate capitalele arabe și islamice".

Miercuri, mai multe incidente violente au vizat reprezentanțele diplomatice ale SUA din Liban și Iordania.

La Beirut, protestatarii au luat cu asalt ambasada Statelor Unite și au incendiat o clădire din apropiere, fiind dispersați de forțele de ordine cu focuri de armă, tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Foto: Mulțimea a dat foc unei clădiri a forțelor libaneze de securitate din apropierea ambasadei SUA la Beirut, 18 octombrie 2023

×
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close