Antena 3 CNN Război în Israel Grupările armate susținute de Iran au lovit o bază SUA din Irak și au provocat un incendiu de proporții

Grupările armate susținute de Iran au lovit o bază SUA din Irak și au provocat un incendiu de proporții

Forțele americane din Irak au fost atacate de trei ori, în timp ce un alt atac a fost raportat asupra forțelor SUA din Siria, în ultimele 24 de ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   09:11

Joi a fost ziua cu cele mai ample lovituri asupra trupelor americane din Irak și Siria, de la începutul conflictului dintre Israel și Hamas, relatează presa internațională, care citează un oficial al SUA și surse locale de securitate.

Astfel, un convoi al coaliției conduse de SUA a fost vizat, joi dimineață, de explozia unei bombe artizanale în apropiere de barajul Mosul.

În aceeași zi, atacuri cu drone au fost semnalate la baza aeriană Ain al-Asad, situată la vest de Bagdad, și la baza aeriană al-Harir din Erbil, care găzduiește forțe americane și internaționale. 

Potrivit surselor de securitate, dronele au fost doborâte înainte de a-și lovi țintele.

Citește și: Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper

Însă Serviciul de combatere a terorismului din Kurdistanul irakian - care este separat de serviciul federal irakian de securitate - susține că atacul de la baza al-Harir a provocat un incendiu la unul dintre depozitele de combustibil.

În urma atacurilor anti-americane, trei soldați ai SUA au suferit răni minore.

Trupele americane și ale partenerilor SUA au fost atacate de cel puțin 40 de ori în Irak și Siria de la începutul lunii octombrie, după începerea războiului între Israel și Hamas.

Până în prezent, 56 de membri ai armatei americane au fost răniți în aceste atacuri.

SUA atribuie loviturile unor grupări armate susținute de Iran și afirmă că Teheranul este responsabil în ultimă instanță.

Guvernul iranian spune însă că grupurile respective au lansat atacurile din proprie inițiativă.

×
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close