Antena 3 CNN Război în Israel Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza

Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza

Organizaţia Hezbollah a anunţat "o zi de furie fără precedent" în Israel, în timpul vizitei preşedintelui SUA Joe Biden, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza.

Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    18 Oct 2023   •   08:17

Televiziunea N12 a transmis, noaptea trecută, o informare a grupării Hezbollah, după atacul cu rachetă de la Spitalul Baptist din Gaza, în urma căruia au murit sute de oameni.

Hezbollah a ameninţat că astăzi urmează "o zi de furie fără precedent" în Israel. Tot astăzi, Joe Biden, preşedintele SUA, vizitează Israel, iar Casa Albă a anunţat deja anularea unor întâlniri importante cu regele Iordaniei sau cu liderul palestinian Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene.

Joe Biden a reacţionat la tragedia de la Spitalul Baptist din Gaza, explicând într-o postare pe X că "a direcţionat o echipă de specialişti americani pentru a afla adevărul despre racheta care a lovit spitalul".

În contextul ameninţărilor lansate de Hezbollah, Casa Albă ar fi luat în calcul un răspuns militar dacă Hezbollah atacă Israelul, arată un raport citat de publicaţia Axios.

Raportul, care citează trei oficiali americani și un oficial israelian, a apărut în contextul în care Iranul a avertizat luni Israelul că Hezbollah este aproape de a intra în războiul cu Hamas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns, tot pe X, acuzaţiilor lansate de lumea arabă.

"Întreaga lume ar trebui să știe - teroriștii brutali din Gaza au fost cei care au lovit spitalul din Gaza, nu IDF. Oricine ne ucide brutal copiii își ucide și proprii copii", a scris Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close