Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden: "SUA pot susține războaiele din Ucraina și Israel. Suntem cea mai puternică națiune din istoria lumii"

Joe Biden: "SUA pot susține războaiele din Ucraina și Israel. Suntem cea mai puternică națiune din istoria lumii"

Joe Biden susține că SUA au capacitatea de a sprijini atât Israelul, cât și Ucraina, în timp ce se pregătește să promoveze un nou pachet de arme pentru ambele țări, care va depăși 2 miliarde de dolari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   10:36

SUA sunt capabile să susțină două războaie în același timp, spune președintele american Joe Biden.

Președintele se referă la conflictele din Ucraina și Israel și adaugă că SUA au obligația de a fi lângă israelieni în lupta împotriva teroriștilor Hamas.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că Israelul trebuie să elimine gruparea teroristă, dar că recuperarea Fâșiei Gaza de către israelieni ar fi o mare greșeală.

"Suntem Statele Unite! Cel mai puternic popor din istorie. Nu din lume, ci din istoria lumii. Din istoria omenirii.

Citește și: Egiptul deschide punctul de trecere Rafah pentru refugiații din Gaza. Comandant NATO: "Este vorba de un număr limitat de oameni"

Putem avea grijă de ambele și să ne menținem apărarea internațională generală.

Avem capacitatea de a face acest lucru și aveam obligația de a o face. 

Suntem națiunea esențială ca să îl citez pe fostul secretar de stat. Și dacă nu o facem noi, cine o face?", a spus Joe Biden. 

Comentariile lui Biden vin după ce consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că administrația Biden caută un nou pachet de arme pentru Israel și Ucraina, care va fi mai mare de 2 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, luptele republicanilor pentru a alege un președinte al Camerei au întârziat orice acțiune privind adoptarea unui pachet de arme pentru ambele țări.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close