Antena 3 CNN Război în Israel Încă 11 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza | Anunţul făcut de MAE

Încă 11 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza | Anunţul făcut de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că mai mulți cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

de Ioana Mircea    |    18 Mar 2024   •   21:45

Ministerul Afacerilor Externe a transmis în această seară că, 11 cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați, astăzi, din Fâșia Gaza. Aceștia au reușit să intre pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

”În urma eforturilor celulei de criză interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 11 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Aceștia au fost preluați de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt care i-a însoțit până la Cairo, de unde vor fi îmbarcați spre România. Până în prezent, 313 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza, a arătat MAE.

”MAE menține contactul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a altor cetățeni români și membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

×
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close