Antena 3 CNN Război în Israel Mark Regev, principalul consilier al premierului Netanyahu: "Nu se poate discuta de încetarea focului"

Mark Regev, principalul consilier al premierului Netanyahu: "Nu se poate discuta de încetarea focului"

Mark Regev, principalul consilier al premierului Netanyahu, a vorbit la Antena 3 CNN despre faptul că armata israeliană este pregătită pentru o eventuală escalade a războiului pornit pe data de 7 octombrie de către gruparea teroristă palestiniană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   22:32

"Am fost atacați fără milă pe 7 octombrie. Hamas ne-a omorât oamenii, i-a măcelărit, au ars oamenii de vii, le-au tăiat capetele. Am văzut violență de tip ISIS, absolut îngrozitoare. Au omorât 1.400 dintre cetățenii noștri, iar peste 200 au fost luați ostatici. Este un comportament dezgustător și sunt de condamnat. Israelul a decis că va distruge Hamas.

Refuzăm să mai trăim cu acești teroriști la granița noastră. Le vom distruge tot echipamentul militar. Sunt inamici ai umanității. Nu se poate discuta de încetarea focului. De ceva zile facem apel la civili pentru a se duce în partea de sud din Gaza pentru că vrem să îi scoatem din zona de război. 

O problemă mare este că Hamas le spune oamenilor să nu plece și să moară pentru această cauză. Pentru Hamas, oamenii nu contează. Au civili pe care îi folosesc pentru a-și apăra tehnica militară pentru că știu că noi nu vrem să fie victime în rândul civililor. Hamas comite crime de război folosind civilii ca scuturi umane. 

Citește și: Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Acesta este al doilea Război de Independenţă al ţării noastre"

Circulă zvonuri care spun că americanii au cerut încetarea focului în scopuri umanitare, este adevărat? 

Este adevărat că discutăm mereu cu partenerii noștri din Statele Unite, însă acțiunile Israelului sunt acțiunile Israelului. Nu avem trupe americane în țara noastră. 

În această încercare de a ne apăra țara, luptăm pentru toată lumea civilizată. Hamas este opusul civilizației și trebuie să îi învingem. Nu este doar lupta Israelului, este lupta întregii lumi. 

Noi nu dorim să existe o escalade a conflictului, dar ne pregătim și pentru acest lucru. Hamas ne-a luat prin surprindere pe 7 octombrie și am plătit un preț scump. Nu vom mai permite să fim atacați. Israelul este pregătit", a declarat Mark Regev, principalul consilier al premierului Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Război în Israel teroristi
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close