Antena 3 CNN Război în Israel Mărturiile unei femei din Israel de origine română: "Hamas a oprit oamenii să meargă într-o zonă sigură! Se ascund în școli și spitale"

Mărturiile unei femei din Israel de origine română: "Hamas a oprit oamenii să meargă într-o zonă sigură! Se ascund în școli și spitale"

Miriam Rosman, o cetățeancă israeliană de origine română a vorbit la Antena 3 CNN despre situația actuală din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   09:09

Miriam Rosman, o cetățeancă israeliană de origine română, a povestit că numărul persoanelor date dispărute este în creștere, iar procesul de identificare a victimelor poate dura luni de zile.

În ceea ce privește evacuarea civililor, Miriam a spus că teroriștii Hamas au împiedicat oamenii să plece și nu le-au permis să ajungă într-o zonă mai sigură.

"Sunt multe corpuri care nu erau încă identificate, de exemplu mama copilului de șase luni, abia luni s-a anunțat că au identificat corpul.

Ea a plecat sâmbătă dimineață cu prieteni la festival și bărbatul ei a spus că alarmele au început la 6:30. Au fugit din mașină la un adăpost și de atunci nu mai știa nimic despre ea.

Citește și: Mărturia în lacrimi a unei românce stabilite în Israel: "Nu am mai văzut așa ceva. Este dincolo de imaginația oricărui regizor de film"

Este un șoc teribil! Din zi ce trece se identifică mai multe corpuri. În același timp sunt și oameni care sunt dispăruți. Poate dura luni de zile până vor identifica pe toată lumea.

”În acest moment așteptăm toți o acțiune militară. Aviația a început deja”

După ce o să curețe aviația tot, armata o să intre și în buncăre șă-l termine pe liderul Hamas. Populația așteaptă ca armata să termine cu Hamas și cu teroriștii.

Întrebată ce părere are cu privire la evacuarea civililor, Miriam Rosman a spus:

"Noi am rugat populația să meargă în zona de sud, dar teroriștii Hamas au oprit oamenii și nu le-a dat voie să meargă în partea care poate să fie securitate. Hamas și teroriștii utilizează populația din Gaza pentru a se ascunde ei.

Ei se ascund în spitale, școli, locuri unde sunt oameni și bineînțeles că populația îi apără pe ei", a spus Miriam Rosman, israeliancă de origine română, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Război în Israel romanca
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close