Antena 3 CNN Război în Israel Niciun român pe noua listă cu persoanele evacuate astăzi din Gaza! Pe document apar mulți de americani, dar și bulgari, cehi și japonezi

Niciun român pe noua listă cu persoanele evacuate astăzi din Gaza! Pe document apar mulți de americani, dar și bulgari, cehi și japonezi

Noua lista cu oamenii care vor fi eliberați astăzi din Fâșia Gaza a fost publicată azi noapte.

de Radu Tiliță    |    02 Noi 2023   •   09:40

Este vorba despre cetățeni din SUA, Japonia, Austria, Bulgaria, Indonezia, Australia, Cehia şi Finlanda.

Niciun român nu se află pe această nouă listă. Ea conține 593 de nume, dintre care 400 sunt ale unor persoane cu cetățenie americană, relatează Antena 3 CNN.

Din datele oficiale reiese că 260 de persoane cu cetățenie română au cerut să fie evacuate, în timp ce în enclava palestiniană asediată se află 350 de conaționali.

Ministerul român de Externe a anunțat, miercuri, că este angajat activ în dialogul cu autoritățile implicate în procesul de evacuare şi că este pregătit să asigure condițiile necesare pentru preluarea cât mai rapidă a cetățenilor români din Fâșia Gaza care au solicitat acest lucru pe lângă Oficiul de Reprezentare al țării noastre la Ramallah.

Citește și: O româncă din Fâșia Gaza face un apel către autoritățile din țară: "Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască"

Miercuri, la aproape 4 săptămâni de când a început conflictul în Orientul Mijlociu, au intrat în Egipt, prin punctul de trecere de la Rafah, primele ambulanțe care au transportat palestinieni răniți din Gaza. 

Cu aceeași ocazie, cel puțin 320 de oameni cu pașapoarte străine au reușit să treacă din Gaza în Egipt.

În paralel cu această evacuare fragmentată, Turcia s-a oferit să ridice 20 de spitale militare în localitatea Arish şi așteaptă aprobarea autorităților egiptene.

Acest punct se află la 50 de km de punctul de trecere din Rafah.

×
Subiecte în articol: romani Gaza evacuati Rafah Egipt
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close